Mezi dědice Petra Muka rozdělily OSA a další instituce na tantiémách a autorských honorářích 1,4 milionu korun, zjistil Blesk z důvěryhodných zdrojů. Nejvíce peněz vydělal zpěvák v prvním roce po své smrti, od té doby se částky postupně snižují. Po zpěvákově smrti šlo hodně na dračku jeho poslední album v Bludišti dnů, které vydal krátce před svým skonem.

Muk zemřel 24. května 2010 a policie tehdy uvedla, že jeho smrt vyhodnotila jako nešťastnou událost. Bližší podrobnosti ale nezveřejnila, a tak dodnes není zcela jasné, co se přesně stalo. Příčinu oficiálně neoznámili ani pozůstalí. S největší pravděpodobností se ale jednalo o nehodu.

Spekulovalo se, že se zpěvák v opilosti udusil vlastními zvratky. Další verze pak mluvila o selhání srdce kvůli vražedné kombinaci alkoholu a léků, které Petr užíval kvůli těžké maniodepresi, s níž dlouhá léta bojoval.

Honoráře interpreta hitů jako Stín katedrál nebo Tančíš sama si nyní podle všeho rozdělují čtyři osoby – manželka Eva (45) a Mukovy tři dcery Michaela (32), Šárka (31) a Noemi (11). V jejím případě ale zatím chodí finance mamince Evě, která je dceři spravuje do její plnoletosti.

VIDEO: Jak na Mukovu hudební kariéru nahlíželi rodiče?

Video
Video se připravuje ...

7 let od smrti Petra Muka (†45): Jak na jeho hudební kariéru nahlíželi rodiče? FTV Prima

Fotogalerie
40 fotografií