Na které pláže?

Nejoblíbenější je skalami obklopená Kaladi na východním pobřeží, na západě je to například v malé zátoce skrytá Melidoni, severněji pak Kalami, jednou z největších je Fyri Ammos na severovýchodě.

Co navštívit?

Rozhodně benátský hrad nad hlavním městem Kythira (je třeba vzít v potaz, že na celém 280 km2 velkém ostrově žije jen 3000 obyvatel). Z výšky se naskýtá okouzlující pohled na pobřeží i vnitrozemí, v němž se střídají skály, bylinami porostlé kopce s údolími, hojně se zde pěstují olivovníky, mandloně, v menší míře tu pak najdete i vinice a ovocné sady. Přímo ve městě pak zve k návštěvě Archeologické muzeum, jen o pár kilometrů dál v Kato Livado můžete navštívit Byzantské muzeum, ve vesničce Milopotamos pak vstupte do hradního komplexu ukrývajícího hned tři kostely.

Za kolik?

12denní zájezdy začínají na 11 tisíc (studio bez stravy), se snídaněmi od 14 tisících. Hotely s polopenzí nebo all in tu prakticky nenajdete.

Jak se tam dostat?

Ostrov má vlastní letiště, kam dosedají například letouny z Athén. Cestovní kanceláře povětšinou létají z Česka na pevninské letiště v Kalamatě, odkud se pak pokračuje autobusem a trajektem. Lodí se lze na Kythiru dostat z Athén, Kréty a mnoha míst na Peloponésu.

Pro koho?

Kythira je ideální pro ty, kteří si chtějí dopřát autentickou řeckou dovolenou. Budou poznávat jednotlivá místa, ochutnávat tradiční jídla v tavernách a užívat si klidu bez hlučných diskoték.

Fotogalerie
10 fotografií