Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Psí život s politiky: Nový přírůstek u Babišů, parťák pro „rambohafíka“ i Dolejšův „štít“

  • Autor: Jakub Veinlich - 
    3. 2. 2019
    06:33

    Jaký je asi psí život s politikem? Ve Spojených státech je to běžné. Každý prezident si pořizuje psa. V Česku to platilo u Václav Klause i Miloše Zemana. Premiér Andrej Babiš (ANO) přišel o jednoho z mazlíčků před dvěma lety, teď si ale už pořídil náhradu. A „rambohafík“ Karly Šlechtové už neřádí doma u bývalé ministryně sám. A šéf TOP 09 nejen že bojuje proti týrání psů, ale sám si je také pořídil.

  • 1.Babišovo Tango

    Premiér Andreje Babiš hlásí v posledních dnech hned několik přírůstků do rodiny. Na začátku prosince se stal strejdou, sestra jeho ženy Moniky totiž přivedla na svět holčičku. O pár týdnů dřív se narodil čtyřnohý fešák Tango. Což je štěně německého ovčáka, kterým se Babiš o víkendu pochlubil na svém Twitterovém účtu.

    „Jedenáct let jsme měli německého ovčáka Maxe. Bohužel v roce 2017 zemřel,“ řekl Blesk Zprávám Babiš. Teď už je ale jeho dům v Průhonicích opět o něco živější.

    „Máme štěně,“ oznámil Babiš na sociální síti. „Vybrali jsme ho u pána, který nám pomáhal cvičit naše psy,“ doplnil šéf české vlády redakci Blesk Zpráv.

    Babišova rodina má také ještě Nelinku – slečnu zlatého retrívra, která nechyběla ani u svatebního stolu na premiérově svatbě na Čapím hnízdě. Tu si ale vzala premiérova dcera Vivien s sebou do Španělska, kde studuje.

  • 2.Darcy Zeman

    Zlatého retrívra mají také na Pražském hradě – respektive v Lumbeho vile na Hradčanech, kde bydlí prezident Miloš Zeman se svou ženou Ivanou. Po psovi toužila první dáma hned od zvolení svého muže prezidentem. I proto se Zemanovi usídlili ve vile nedaleko Hradu.

    Darcy, jak svému psovi u Zemanů říkají, letos oslaví šesté narozeniny. Pochází z chovatelské stanice na Moravě a svým rodičům ho v roce 2013 přivezla dcera Kateřina. Chlupáč má ve vile hned dva pelíšky. Jméno Darcy  vybrala Zemanová podle románové postavy ze slavné knihy Jane Austenové Pýcha a předsudek.

    Darcy prezidentského páru. Darcy prezidentského páru. | Foto Kancelář prezidenta republiky

  • 3.Pospíšilův naháč

    Mezi milovníky zvířat a psů obzvlášť se řadí také šéf TOP 09 a europoslanec Jiří Pospíšil. Nový přírůstek do rodiny si pořídil už v květnu 2018. Svým známým se s „naháčem“ rád chlubí fotkami z mobilního telefonu. „Náš nový přírůstek - bezsrstý teriér Meda,“ pochlubil se svou krasavicí pospíšil loni v květnu na svém facebookovém profilu. Ano, jméno Meda skutečně není náhoda. „Paní Meda Mládková si přála, abych štěně pojmenoval po ní, protože má zvířata moc ráda. S potěšením jsem vyhověl,“ doplnil bývalý ministr spravedlnosti.

    Roční fenka se ale jmenuje celým jménem Andromeda. Meda je tedy zkácené jméno. Europoslanec má ale psy hned dva. Před pěti lety si už totiž pořídil Báru, která je stejné rasy. 

    Pospíšil patří k těm, kteří se perou za práva zvířat, snaží se bojovat proti psím množírnám a dodržování tvrdých trestů za týrání zvířat. Se psem ho mohou kolemjdoucí zahlédnout občas také na pražské Kampě, kam chodí venčit také mazlíčka paní Medy Mládkové, která letos oslaví 100. narozeniny a Pospíšil spravuje její muzeum.

  • 4.Rambohafík Karly Šlechtové

    Asi nejznámějším českým politickým psem je „Rambohafík“. Jméno, které zlidovělo. Postarala se o to bývalá ministryně obrany Karla Šlechtová. Ze svého pudla udělala selfie celebritu českých sociálních sítí. Bohužel ale její Rambohafík vlastním jménem Jess má za svou krátkou politickou kariéru i jeden pořádný průšvih. To když ho jeho panička loni v květnu vyfotila na pražském Vítkově na hrobu neznámého vojína. Fotka to byla dost provokativní a řadu lidí „čtyřnohý armádní velitel“ dost naštval. Šlechtová pak raději fotku ze svého instagramu smazala. Teď má Jess navíc novou nápadnici – politička si totiž pořídila už druhého pudlíka. 

  • 5.Nudista Dolejš

    Ani komunistický poslanec Jiří Dolejš se psů vůbec nebojí. Navíc je občas použije jako „štít“ pro své mužství. V létě v roce 2015 se letitý poslanec úplně nahý vrhnul do vody. Z nudistického zážitku si pořídil dokonce i fotku. Pes mu přitom posloužil jako „štít“na jeho intimní partie. Letos už je na fotkách ale ekonomický expert strany s jiným plavcem, a zřejmě i dobrým lovcem tenisových míčků.

    Poslanec Jiří Dolejš (KSČM) si v roce v roce 2015 zakrýval svým psem intimní partie Poslanec Jiří Dolejš (KSČM) si v roce v roce 2015 zakrýval svým psem intimní partie | Facebook/Jiří Dojejš

     

  • 6.Psí život s Paroubkem

    Život bez psa už si neumí zřejmě představit ani bývalý předseda vlády a šéf ČSSD Jiří Paroubek. Psa měl se svou první ženou Zuzanou a s manželkou Petrou si dokonce pořídili hned dva hlídače.

    Jezevčíka Andyho první Paroubkova žena při rozvodu ubránila pro sebe. Sama si dala navíc podmínku, že bývalý premiér může hafana vídat jen v její přítomnosti. „Na to ho (Andyho) mám příliš, příliš ráda,“ řekl Zuzana Paroubková v srpnu 2007 deníku AHA!

    Psí život zavládl také v druhé rodině Jiřího Paroubka. Jeho stále ještě žena Petra, jak bývalý premiér s oblibou říká „budoucí bývalá“, si pořídila hned dva modré gaskonské basety. Jenže jak sama Paroubková před pěti lety přiznala, Betty a Tonny se vymkli kontrole. „Oba jsou domácí a možná i posteloví pejsci, v tuhle chvíli na odtučňovací kůře,“ řekla v roce 2014 bývalá paní premiérové serveru iDnes.cz.

    Petra Paroubková si při útěku od manžela vzala s sebou i rodinné psy. Petra Paroubková si při útěku od manžela vzala s sebou i rodinné psy. | Foto: M. Pátek, P. Novotný, M. Přibyl

    Psi prý spotřebovali měsíčně dva pytle granulí a ještě k tomu spali s manželi v posteli.

    Při útěku od manžela si Petra Paroubka vzala psí kamarády s sebou. Paroubek tak přišel kromě manželky a dcery také o život se psy. 

naidka ( 3. února 2019 19:34 )

Junkiexl + titan + nezbytně zdenek(kkk) = to nemůže být pravda.

naidka ( 3. února 2019 18:35 )

Pustila. Máš podobný hudební vkus jako Ganzanie.

kritick ( 3. února 2019 18:15 )

Hele titan33, nejsi ty náhodou bezdomovec? Pak chápu tvá nelogická a nepochopitelná vyjádření. Akorát nechápu, kde ses dostal na internet? Snad ne v MCDonaldu?

kritick ( 3. února 2019 18:12 )

Pokud je něco blábol, tak ten tvůj příspěvek. Pokus se alespoň napsat větu, která je tak nějak srozumitelná. Nebo to neřeš, pokud nemáš ani na to.

naidka ( 3. února 2019 16:23 )

Nějak ti přestávám rozumět.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa