Poklidná cesta na hokejové derby Poruby a Frýdku-Místku se během okamžiku změnila v násilnou potyčku. Frýdečtí fanoušci, kteří se jeli podívat na zápas tramvají číslo 17, byli z ničeho nic napadeni maskovanými útočníky. Celý incident se stal asi patnáct minut před začátkem zápasu.

Na zastávce Třebovická přiběhla totiž k tramvaji skupina maskovaných fanoušků Poruby, začala kopat do dveří, bušit do oken a po vstupu dovnitř napadla fanoušky frýdeckého týmu.

Když zahlédli hlídku strážníků, dala se trojčlená skupinka rváčů na útěk. Chytře se rozdělili, ale strážníci udělali totéž. „Všichni tři mladí muži (20, 20 a 28 let) byli zhruba po 150 metrech běhu dostiženi,“ řekl mluvčí strážníků Michael Beneš.

„Z dosud zjištěných informací vyplývá, že po předchozím požití alkoholu několik osob atakovalo hokejové fanoušky HC Frýdek-Místek, kteří cestovali v tramvaji,“ řekla policejní mluvčí Gabriela Pokorná.

Hokejové derby nakonec dopadlo lépe pro Frýdek-Místek. Porazil Porubu 5:2.

Policie žádá o pomoc svědky, kteří cestovali tramvají

„Kriminalisté nyní shromažďují informace k dalším podezřelým osobám, které se incidentu účastnily. Žádáme svědky incidentu, cestující z tramvaje číslo 17, aby nás kontaktovali na lince 158. Za pomoc děkujeme,“ řekla policista Pokorná

VIDEO: Slavia - Sparta: Fanoušci Sparty vyrazili na pochod od Letné.