Detoxový hit slavných: Po téhle zelené šťávě se můžou utlouct!

Pitím celerové šťávy se na svých sciálních sítích chlubí americká herečka Gwyneth Paltrow.
Foto: instagram.com
4. února  2019 
 06:00

Nejen na sociálních sítích se ohromnou rychlostí rozšířil trend v podobě pití čerstvé celerové šťávy, tedy přesněji řečeno šťávy z celeru řapíkatého. Vliv na zažívání pocítíte téměř okamžitě. Pozitivní účinky této nenápadné zeleniny zaznamenaly například herečky Gwyneth Paltrow, Busy Phillips, Jenna Dewan nebo andílek Victoria's Secret, nádherná Miranda Kerr. Počínaje novým rokem se však do tohoto detoxu pustily i české celebrity!

Řapíkatý celer obsahuje spoustu vlákniny, vitaminu K, folátů, draslíku a více než tucet antioxidantů. Odšťavněním pár stonků si tak připravíte tekutou vitaminovou bombu, která posílí vaší imunitu, podpoří vylučování tekutin z organismu a je prevencí mnoha onemocnění.

I když ovocné šťávy také obsahují spoustu vitaminů a minerálů, jsou plné přírodního cukru. Řapíkatý celer však obsahuje pouze zanedbatelné množství sacharidů. Snadno si tak s jeho pomocí pomůžete ke štíhlé linii. I proto kouzlu čerstvé celerové šťávy propadla nejedna česká celebrita.

O pozitivní zkušenosti s pitím celerové šťávy se se svými fanoušky podělily novopečené mámy Tamara Klusová a Michaela Tomešová, ale i modelka Ester Berdych Sátorová nebo finalistka České Miss 2014 Simona Stanton. Ta své fanoušky pravidelně motivuje ke zdravému životnímu stylu a józe, která se stala nedílnou součástí jejího života.

Celer pomáhá s trávením 

Ačkoli dosud neproběhl žádný klinický výzkum, který by potvrdil přímý přínos šťávy z celeru na lidské trávení, studie z roku 2009 potvrdila, že flavonoidy obsažené v celeru pozitivně ovlivňují pohyby jídla v žaludku. U provedených studiích na hlodavcích se pak prokázalo, že může celer chránit žaludek před vznikem vředů a pomáhá v léčbě rakoviny žaludku.

“Každé ráno piji na prázdný žaludek odšťavněný celer a má to obrovský vliv na mé trávení. Navíc má pleť už po dvou týdnech pití šťávy začala doslova zářit a energie jsem měla na rozdávání,” popisuje na svém Instagramu Hannah Bronfman, slavná americká DJka a světová ambasadorka značky Adidas. Celerovou šťávu můžete zařadit ráno na lačno nebo před sportovní aktivitou. Uvidíte, že podáte mnohem lepší výkon!

Oblečte díky celeru své oblíbené kalhoty!

Stává se vám, že jeden den vám kalhoty sedí a druhý už ne? Skoncujte s častým nadýmáním a pomocí šťávy z celeru se zároveň zbavte i pálení žáhy. Je-li na vině těsných kalhot zadržvání vody v těle, celer poslouží jako přírodní druetikum. Vysoký obsah sodíku a draslíku se postará o odplavení přebytečné tekutiny a skrze ledviny se odfiltrují odpadní látky ven z těla.

Recept na zelené smoothie s řapíkatým celerem

Pokud vás štiplavá chuť celeru příliš neohromí, nakombinuje ho s více druhů zeleniny a ovoce. 

Budete potřebovat: 

1/2 šálku čerstvě vymačkané celerové šťávy

1/2 šálku natrhaného kadeřávku

1 malý (zmrzlý) banán

1/2 (zmrzlého) manga

1/2 avokáda

1 odměrka hráškového proteinu - lze vynechat

1 lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy

1 cm nastrouhaného zázvoru

3 lístky čerstvé máty

Postup:

Všechny suroviny rozmixujte a vychutnejte si svou denní dávku zdraví a energie.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji