Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Za zabití Kateřiny (†17) dostal dealer 1 rok! Soudce je idiot, rozčiloval se bratr oběti

Autor: chal - 
1. února 2019
16:08

Soud v Londýně poslal na pouhý jeden rok do vězení drogového dealera Oliwaseyiho Dadu (21) za zabití jeho přítelkyně Kateřiny M. (†17). Vražda mladé dívky, jejíž rodiče přišli do Anglie z Liberce, šokovala místní československou komunitu. Dada dívku údajně jen strčil a ona spadla tak nešťastně, že zemřela. Nabodla se totiž na nůž v kabelce. Nízký trest rozlítil bratra oběti, který okamžitě po vynesení rozsudku nazval soudce idiotem. 

Drogový dealer Oliwaseyi Dada (21) loni v červnu při hádce zabil svou 17letou přítelkyni Kateřinu. Dívka přišla k němu do domu v londýnské čtvrti Camberwell na domluvenou schůzku, za rodinou už se ale bohužel nevrátila. Oliwaseyi totiž při rvačce v hale bytového domu dívku strčil a ona upadla na zem.

Kateřina se při pádu nešťastně napíchla na kuchyňský nůž, který měla schovaný v kabelce. Dvacet centimetrů dlouhá čepel dívce projela hrudníkem a probodla jí srdce. Když Dada uviděl, co se stalo, začal okamžitě bušit na dveře nejbližších bytů, aby zraněné přítelkyni přivolal pomoc. Bohužel už ale bylo pozdě.

Soud drogovému dealerovi uložil trest odnětí svobody na jeden rok. Soudce Nicholas Loraine-Smith při vynesení rozsudku zmínil okolnosti tragédie. „Slečna Kateřina M. vám napsala: »Nechám tě zastřelit«, protože si myslela, že ji podvádíte s jinou ženou,“ řekl Dadovi.

„To bylo v 11 hodin. Vy jste jí odpovídal takovým způsobem, že jste jen přispěl k rostoucímu napětí,“ dodal soudce. Oliwaseyi přítelkyni odepsal, ať za ním přijde v půl jedné a přivede lidi, kteří ho zabijí. Kateřině také napsal, že upálí její matku.

Kateřina skutečně v půl jedné za Dadou přišla a v kabelce měla schovaný kuchyňský nůž. Dealer předpokládal, že je jeho přítelkyně ozbrojená, a tak se s ní začal o kabelku přetahovat. Při šarvátce do ní strčil a došlo k nejhoršímu. „Tomu sporu jste se mohli velice jednoduše vyhnout,“ káral soudce Dadu s tím, že strčení do ženy bylo sice odporné, ale za normálních okolností by nemohlo mít tak fatální následek. Soudce pak vynesl rozsudek, kterým však rozlítil bratra oběti.

„Vy idioti!“ zařval. „Jeden rok za moji sestru?!“ nechápal. Dadův čin totiž nebyl klasifikován jako vražda, ale zabití. V jiném případě byl již dříve odsouzený na 30 měsíců za prodávání heroinu a cracku.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání