Od soboty, kdy Luděk Munzar doma pokojně navždy usnul, v podstatě nikdo z obyvatel jeho vily v Modřanech nepromluvil. Až nyní zvedla telefon samotná Jana Hlaváčová!

„A na co byste se chtěli zeptat?“ ozvalo se do sluchátka po kratičkém zaváhání. „Víte, nebylo by to teď vůbec veselé povídání. Všechno je teď depresivní. Teď vám můžu říct jen jedno – pořád jen spím... Vlastně jste mě vzbudili,“ rozpovídala se Hlaváčová přece jen trochu.

„A můj manžel? Pro mne to byl především slušný člověk. A toho jsem si cenila nejvíc. Teď ale opravdu nejsem schopna vám říct víc, nezlobte se. Zavolejte mi, prosím vás, až bude po všem. Nedokážu si teď s vámi povídat, nejsem moc při smyslech...“ řekla Blesku herečka 24 hodin před manželovým pohřbem. Pak se slušně rozloučila a zavěsila. jak už teď víme, nakonec na poslední rozloučení do Národního divadla nedorazila. 

VIDEO: Emotivní Janžurová na pohřbu Luďka Munzara (†85): Co řekla o jeho rodině a nemoci?

Video
Video se připravuje ...

Emotivní Janžurová na pohřbu Luďka Munzara (†85): Co řekla o jeho rodině a nemoci? 

Ztráta manžela je pro ni o to bolestnější, že se o ni v posledních letech staral. Trpí dlouhá léta depresemi a Parkinsonovou chorobou. Teď je vše na bedrech dcery Báry Munzarové (47).

Ta také zařizuje vše kolem dnešního posledního rozloučení s Luďkem Munzarem, které se koná od 11 hodin v Národním divadle v Praze. Zda se jej zúčastní i Jana Hlaváčová sama, bude do poslední chvíle otázkou. Mezi lidmi se neobjevila déle než pět let...

Čtyři roky kolem sebe kroužili

Poznali se v roce 1965 v Národním divadle, museli být ale jenom kolegové. „Luděk hrál s mojí kolegyní Marií Tomášovou. Říkala jsem si, takového bych chtěla bráchu. Vnímavého, laskavého,“ vzpomíná Hlaváčová. Jenže byla vdaná a Munzar měl také manželku. „Když jsem viděl Janu, ty oči a krásné rty, mrzelo mě, že jsem zadaný,“ netajil Munzar.

Potom ale Janin první manžel, herec Jiří Michný (†34), se kterým má dceru Terezu, zemřel na roztroušenou sklerózu. A Luděk se zase rozvedl s loutkoherečkou Naděždou a přišel přitom na mnoho let o jejich společnou dceru Johanu (56). Naďa se totiž provdala za spisovatele Ivana Krause (79) a společně i s Johankou v roce 1968 emigrovali.

Hlaváčová a Munzar tak sice byli nešťastní, ale najednou volní. Jednoho dne se šli každý zvlášť projít na Letenskou pláň a netrvalo dlouho a 14. května 1969 (letos by od svatby uplynulo 50 let) se na zámku ve Zbraslavi u Prahy konala svatba a Munzarovi se stěhovali do vily v Modřanech. „U nás to byl vztah, který vyšel z přátelství. Oba jsme na počátku vztahu prošli velkými životními otřesy, takže nad nějakými hloupostmi, kvůli kterým by se jiní do krve hádali, jsme mávli rukou,“ popsala už dříve Hlaváčová.

VIDEO: Bára Munzarová a Martin Trnavský odcházejí z pohřební služby

 

Fotogalerie
84 fotografií