Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Kalousek žaluje Babiše: „Ožralu a vraha“ bude řešit výbor místo soudu, exministr žasne

Autor: Mii, ČTK - 
31. ledna 2019
19:30

Dlouho se nemají v lásce, loni ale jejich vzájemná nevraživost dosáhla nových rozměrů. Premiér Andrej Babiš (ANO) při hlasování o důvěře vládě zasypal expředsedu TOP 09 Miroslava Kalouska sérií nadávek, po kterých poslanec podal na premiéra žalobu. Dožadoval se skrze ní omluvy. Soud nyní spor předal mandátovému a imunitnímu výboru, což Kalousek označil za absurdní.

O žalobě na ochranu osobnosti tento měsíc rozhodoval Okresní soud Praha-západ. Podle Kalouska řízení zastavil a věc postoupil do Sněmovny. Poslanec se přitom obrátil na soud právě proto, že nechtěl, aby se sporem zabýval výbor. Dříve to vysvětloval tak, že nechce věc politizovat. Proti současnému rozhodnutí se proto Kalousek odvolal.

„Já nejsem cukrová panenka a sám pro silnější slovo také nejdu daleko, takže výroky jako zloděj zlodějská a ožrala zvlášť od člověka, jako je Andrej Babiš, bych nikdy nežaloval a já jsem je nežaloval. Ale on řekl horší věci – ve Sněmovně mě obvinil z několika trestných činů – řekl, že jsem rozkrádal ministerstvo obrany a že jsem zabíjel lidi na padácích. To jsou trestné činy,“ řekl Kalousek loni před Vánoci k žalobě Blesk Zprávám. 

„A tohle když slyší kdokoli, kdo se dívá na ten přenos z Poslanecké sněmovny, a říká si, že to říká předseda vlády, který má přístup ke všem informacím, tak tam na tom něco musí být. A tady mi nezbývá nic jiného než se bránit. Podal jsem civilní žalobu a asi to bude trvat trochu dlouho, protože civilní žaloby mají svůj časový průběh, ale dříve nebo později občan Miroslav Kalousek přiměje občana Andreje Babiše, aby se za svoje sprosté pomluvy omluvil. O nic jiného mi nejde,“ upozorňoval.

5069622:gallery:true:true

Babiš se do Kalouska pustil zostra na plénu v červenci 2018. Reagoval útokem na Kalouskova slova o tom, že premiér při vysvětlování kauzy Čapí hnízdo křivě přísahal na zdraví svých dětí.

„Nevím, kolik má promile ožrala Kalousek dneska, zloděj zlodějský, nebudeš mě urážet a nebudeš mluvit o mých dětech,“ prohlásil tehdy předseda vlády. Kalousek následně požádal Babiše o omluvu, premiér to ale opakovaně odmítl.

Mandátový a imunitní výbor Sněmovny mimo jiné vede disciplinární řízení proti poslancům. Jeho jednání jsou, na rozdíl od jednání soudů, vždy neveřejná. Výboru v současné době předsedá Stanislav Grospič (KSČM). Z 19 členů jich osm reprezentuje hnutí ANO. TOP 09 má ve výboru jediného zástupce, a to právě Kalouska.

Video  Kalousek unikl smrti. Promluvil o kolapsu Schwarzenberga i Vánocích s maminkou  - Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

AliAlice ( 9. ledna 2020 08:02 )

anonym1....ty sklapni....tyto svoje výplody si strč za klobouk,a bacha,aby tě nekleplo...

pavel11 ( 1. února 2019 12:40 )

V Nové Jičíně je banda hovad,zmetku,křiváku,kuřbuřtu zloděju,špíny opozice jednou se budou oni schovavat určitě bych se podíval jak hospodaří žumpa.

xiioma ( 1. února 2019 10:45 )

Estébácké burešovské hovado v celé své "kráse". Arogantní zloděj, podvodník, lhář a slibotechna.

salto ( 1. února 2019 10:10 )

Jak to vlastně s p. Kašákem (Kalouskův bývalý švagr) a firmou IDOS v Příbrami vlastně bylo? No jo, to už je dávno, že pane Kalousku

xiioma ( 1. února 2019 09:57 )

V Novém Jičíně schovali Zemana. Jeho postoje jsou protičeské, říká místostarosta http://forum24.cz/v-novem-jicine-schovali-zemana-jeho-postoje-jsou-proticeske-rika -mistostarosta/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa