Stavba je rozdělena do dvou částí. „První, celkem za 22 milionů bez DPH, by měla být dokončena již v září letošního roku. Druhá, dražší zhruba o půl milionu, bude možná až po přidělení potřebných finančních prostředků,“ přiblížil financování nové sokolovny náměstek primátora Pavel Šindelář.

Nový objekt vyroste na místě zchátralé klubovny, kterou čeká demolice. „V první etapě budou vybudovány inženýrské sítě, parkovací plochy a dojde ke stavbě vlastní budovy o celkové ploše 312 metrů čtverečných,“ popsal Jaroslav Petrák z odboru investic.

 

Budova bude rozdělená na šatny pro fotbalová družstva, a klubovnu, která bude sloužit sportovcům i návštěvníkům. „Kapacita klubovny je 40 míst k sezení. V objektu dále budou sociální zařízení, sklady a klubový bar,“ řekl Petrák. Nově vznikne i 25 parkovacích míst, dešťová kanalizace a přístupové komunikace.

 Lhota dosud neměla prostory, kde by se mohli místní setkávat a pořádat různé akce. „Nyní je pořádáme pouze v zasedací místnosti v budově úřadu městského obvodu nebo jsme nuceni je pořádat mimo náš obvod,“ dodala starostka Zdeňka Hončarová.

VIDEO: Dům, který postavíte za 6 hodin! Vyjde jen na 703 tisíc korun.

Video
Video se připravuje ...

Dům, který postavíte za 6 hodin! Vyjde jen na 703 tisíc korun youtube.com / M.A.Di.