Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Přádelnu v Chocni zaplnil dusivý dým. Patnáct lidí prchalo před požárem

Zásah komplikoval hustý dým (ilustrační foto)
Zásah komplikoval hustý dým (ilustrační foto)  (Autor: HZS Středočeského kraje)
Autor: ČTK - 
31. ledna 2019
09:09

Hasiči v noci na čtvrtek likvidovali požár v přádelně v Chocni na Orlickoústecku. Ze zakouřených prostor muselo utéct patnáct lidí. Hasičům nezbylo, než zasahovat v dýchacích přístrojích. 

„Jednalo se o zahoření bavlny ve spřádacím stroji. Ze stroje a frézy museli hasiči vyvážet bavlnu ven a dohašovat,“ řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková. Pro Deník upřesnila, že hořet začalo v jednom ze tří míchacích strojů v hale přádelny.

Požár byl nahlášen ve 2:45. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů. Kvůli dusivému kouři se museli pohybovat v dýchacích přístrojích. Extrémně zakouřené prostory hasiči odvětrali pomocí ventilace,“ uvedli na svém twitteru Hasičská záchranná služba Pardubického kraje.

Pod kontrolu se oheň podařilo dostat asi po 4:00, zcela zlikvidován byl ve čtvrtek po 6:00. Podařilo se zejména zachránit tkalcovské stavy, jejichž hodnota dosahovala 5 milionů korun.

Podle Horákové byly stanoveny dvě vyšetřovací verze vzniku požáru, nepředvídaný provozní stav nebo technická závada na stroji. Deník uvedl, že bavlnu v míchacím stroji pravděpodobně zapálila elektrická jiskra.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání