„Bezpečně do školy“ je dlouholetým projektem Prahy 4, který zaštiťuje starosta Petr Štěpánek (Praha 4 Sobě). V minulosti díky němu proběhly úpravy v řešení silnic a chodníků v okolí několika škol. Teď je na řadě Braník, konkrétně okolí Základní školy Školní.

Na základě podnětů dětí vyšlo najevo, že nejhůře se žáci při chůzi cítí na křižovatce ulic Mezivrší – Školní – Pod Vinohradem. Hned z několika směrů se tu podle informací radnice Prahy 4 chodci musejí proplétat mezi auty. Špatně dopadlo také řešení přecházení ulice Ke Krči.

Projekt se nezabýval pouze lokalitami v souvislosti s dopravou, děti uváděly také místa, která jsou zanedbaná, nemají dostatek světla nebo se tam zdržují lidé z okraje společnosti. V tomto případě byly označeny schody u Dominikánského dvora, parčík před supermarketem, park na Branickém náměstí nebo pěší stezka mezi ulicemi Jasná I a Školní.

Do akce se zapojili také rodiče žáků a odborníci z řad Technické správy komunikací (TSK) a Institutu plánování a rozvoje (IPR). Radnice uvádí, že podněty v současnosti zpracovává projektant do dopravní studie. V rámci té dojde k návrhům řešení nebezpečných nebo bariérových úseků.