I když ani jedna z vévodkyň nemá vlastní účet na sociální síti (ačkoliv Meghan měla ještě nedávno údajně používat tajný profil), nevyhnula se jim kyberšikana. Na oficiálním Instagramu britské královské rodiny se totiž v komentářích stále častěji začaly objevovat urážky a rasistické i sexistické útoky mířící na známé krásky.

Zatímco Kate Middletonové obvykle lidé vyčítali, že je nudná, Meghan Markleové zase v diskusích spílali především za to, že je míšenka. Také se jim nezdálo, že je příliš hubená, chlubí se těhotenským bříškem a příliš si na něj sahá a hladí si ho. Podle některých dokonce svůj požehnaný stav pouze předstírá.

Urážky se v poslední době navíc ještě stupňovaly, zejména poté, co se v médiích začaly objevovat informace o údajné nevraživosti, která by mezi švagrovými měla panovat. Jelikož vévodkyně z Cambridge i Sussexu mají své fanouškovské základny, propukla mezi dvěma tábory v podstatě válka, kdy jedni napadali druhou skupinu a jejich oblíbenkyni a naopak.

Kensingtonský palác už ale musel zakročit. Nestačilo, že speciální tým zaměstnanců, kteří mají na starost správu sociálních sítí, dlouhé hodiny odstraňoval negativní a urážlivé komentáře. Teď rovnou palác požádal zástupce Instagramu, aby mu pomohli nenávistné vzkazy sledovat a odstraňovat systematicky.

Pomocí tisku pak byli Britové navíc vyzváni, aby svou kritiku zmírnili a vyjadřovali se napříště slušně. A to nejen v případě chotí princů Williama (36) a Harryho (34). Těžko říct, zda se to setká s výsledkem, nebo bude drsná válka pokračovat.

VIDEO: Kate a Meghan společně na Wimbledonu

 

Fotogalerie
71 fotografií