Jiří Mádl režíroval svůj už druhý film, který nazval Na střeše. Vedle Švehlíka si v něm zahrál i Vojta Dyk (33) nebo třeba Miroslav Táborský (59). Alois Švehlík získal roli hlavní postavy po tragicky zesnulém Janu Třískovi (†80). Ve filmu údajně předvádí skvělý výkon a již teď je horkým kandidátem na Českého lva pro příští rok.

Před samotným uvedením filmu do kin uspořádal Mádl ještě tiskovou konferenci, na kterou Švehlíka coby představitele hlavní role samozřejmě pozval. Herec, který propůjčil hlas filmovým velikánům jako Jack Nicholson (81), Anthony Hopkins (81) nebo Robert De Niro (75), si během celého večera musel pro gestikulaci vystačit pouze s jednou rukou. Tu druhou měl totiž permanentně obsazenou skleničkou vína.

Tu neodložil ani později, během rozhovorů, nebo na baru při diskuzi s producentkou Monikou Kristlovou (44), pravnučkou herecké legendy Vlasty Buriana (†71). Přitom zrovna na alkohol před sedmi lety tvrdě doplatil, když v podnapilém stavu řídil a naboural do stromu. Důsledkem tehdy bylo odebrání řidičského průkazu na dva roky a podmínka.

Švehlík ve svém životě navíc dvakrát bojoval s rakovinou štítné žlázy. V roce 2006 ho nemoc napadla poprvé a o sedm let později se mu vrátila. V obou případech ji ale herec dokázal porazit. 

VIDEO: Alois Švehlík přebral ve Varech: Na tiskovce se mu motal jazyk a utíkaly myšlenky!

Video
Video se připravuje ...

Alois Švehlík přebral: Na tiskovce se mu motal jazyk a utíkaly myšlenky! Blesk TV

Fotogalerie
43 fotografií