Kamioňák jel ve směru od Brodu nad Tichou na Chodovou Planou. Jenže se nedržel u pravého okraje silnice a najel na středový ostrůvek.

„Následkem toho vozidlo vyjelo do protisměru, kde za křižovatkou, již mimo komunikaci, narazilo do sloupu lampy veřejného osvětlení. Po nárazu se celá souprava otočila na pravý bok a směřovala do protisměru své původní jízdy,“ popsala kolizi policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

„Hrozilo rozvalení nákladu kulatiny na chodník. Firma si na místo zajistila náhradní vozidlo s hydraulickou rukou, které náklad přeložilo a odvezlo,“ řekl mluvčí hasičů Petr Poncar s tím, že další firma pomocí vyprošťovací techniky kamion postavila na kola.

Kamion poškodil i veřejné osvětlení a reklamní tabuli. „Celkovou vzniklou škodu policisté odhadli na částku přes 500 tisíc korun," dodala Jiroušková.

Zraněného řidiče si převzali záchranáři a převezli jej do nemocnice. Ještě předtím mu dali policisté dýchnout, alkohol před jízdou nepil. Uniklé provozní kapaliny zlikvidovali hasiči sorbentem.

VIDEO: Hotová pivní spoušť. Kamion rozsypal na silnici 80 tisíc plechovek.

Fotogalerie
6 fotografií