Na území severovýchodní části hlavního města se jedná o jedno z klíčových zdravotnických zařízení, které nemá status nemocnice. Poliklinika totiž poskytuje ambulantní zdravotní péči ve všech základních, ale i specializovaných oborech, nadto disponuje i lůžkovým oddělením.

V uplynulých letech prošla stavba, která stojí od roku 1985, rekonstrukcí, modernizací i dostavbami. Praha 9 investovala například do zateplení budovy a výměny oken, do přestavby skladových prostor na ordinace či do úprav venkovního areálu. Tento rok přibyla rovnou přístavba.

Nový pavilon, nové služby

„Loni jsme dokončili dostavbu polikliniky, která zahrnovala přístavbu nového třípodlažního pavilonu k hlavní budově,“ líčí předseda představenstva Polikliniky Prosek Michal Mašek. „Díky tomu jsou k dispozici další nové ordinace včetně zázemí pro lékaře z oddělení rehabilitace a léčby bolesti a nové cvičebny.“ Škála lékařských oborů, které poliklinika poskytuje, se tak rozrostla na třicet.

Další změny na dohled

S ohledem na stále se rozrůstající obyvatelstvo hlavního města přitom vysočanská radnice plánuje do budoucna další změny. K lepšímu. Praze 9 se již podařilo získat do vlastnictví pozemky za poliklinikou, kde by v budoucnu mohlo vyrůst multifunkční zařízení pro seniory, spolu s domovem se zvláštním režimem pro lidi se závažným onemocněním, léčebnou dlouhodobě nemocných a s denním stacionářem.