Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Holčička (6) spadla z lanovky v Harrachově: Klíčový svědek se přihlásil policii!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
29. ledna 2019
19:00

Policisté získali výpověď muže, který byl přímým svědkem děsivého pádu 6leté holčičky ze sedačkové lanovky. Podle policistů je svědectví 58letého Němce klíčové k vyřešení případu.

Policie už získala výpověď klíčového svědka pádu šestiletého dítěte z lanovky v krkonošském Harrachově ze začátku ledna. Na základě výzvy v německých médiích se osmapadesátiletý Němec přihlásil sám v západosaském městě Werdau nedaleko Cvikova (Zwickau). ČTK to v úterý řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Dívka utrpěla těžké zranění po pádu z osmimetrové výšky v sobotu 5. ledna dopoledne. Na čtyřsedačce s ní jela nahoru babička a k nim si přisedl cizinec, který se policii před týdnem přihlásil. „Popsal, jak probíhal úsek od nástupu po pád dítěte,“ uvedla Baláková.

Muž vypovídal na policii v Německu, Werdau je od Harrachova vzdálené asi 300 kilometrů. „Už jsme dostali přetlumočenou jeho výpověď. Vyšetřovatelka ji má k dispozici. Co je jejím obsahem, zatím nemůžeme říci, protože případ jsme neukončili. Je to ale klíčové svědectví,“ dodala Baláková. Policie pád dítěte z lanovky prověřuje jako nedbalostní delikt, nikdo zatím obviněn nebyl.

vikiki ( 30. ledna 2019 08:01 )

klíčový svědek a nic se nedozvíme, proč to tu dávaji

reflexx ( 29. ledna 2019 23:23 )

Tak speciálně v Harrachově jsou lanovkové sedačky z roku raz dva. Slabá trubka ve výši žeber dospělého člověka dobře 40 čísel vpředu. Tím dítě projede jak nic. Peněz za sezónu vytáhnou z lidí neuvěřitelnej balík, investice nulový. Český hory jsou skutečnej odpad. Mraky lidí, několikanásobně přesažená kapacita lanovek a hodinový fronty, předražený permice, kopečky k smíchu. Nechápu, že jsou lidi ochotný dát tolik peněz za tak špatnou muziku. Radši nikam, než lyžovat u nás.

villon ( 29. ledna 2019 21:03 )

Možná že ji schodil on?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání