Pražští celníci i nadále pokračují v kontrolách heren. Úspěch zaznamenali i v lednu, kdy při dvou kontrolách zajistili 14 nelegálních hracích automatů. První z nich se odehrála 15. ledna v Modřanech. „Uvnitř herny bylo deset nelegálně provozovaných hracích přístrojů různých značek a kromě věcí, jako jsou například klíče, žetony, čipové karty a další, celníci zajistili v herně finanční hotovost ve výši 30 150 korun,“ informovala mluvčí celní správy Ivana Kurková. 

Druhou kontrolu provedli celníci o týden později v Kobylisích. „Zde byly z herny odvezeny čtyři výherní hrací automaty typu Futura a zajištěná finanční hotovost 6 486 korun,“ popsala mluvčí. Ani v jednom případě se celníkům nepodařilo automaty otevřít na místě, podle Kurkové v tom totiž provozovatelé heren celníkům cíleně brání například tím, že odmítají vydat klíče. „V takovýchto případech se hrací automaty umístí do celního skladu a otevírají se až po vypršení zákonné lhůty za přítomnosti právního zástupce společnosti a zámečníka. Na začátku ledna se ve dvou případech pražští celníci zúčastnili právě takovéhoto násilného otevírání tzv. ,nedobytných automatů'. Za oba dva dny bylo z automatů úředně vyňato 124 346 Kč,“ upřesnila mluvčí.

Kontroly provádějí celníci už dva roky. Během loňska navštívili 46 nelegálních heren, kde zadrželi celkem 258 technických herních zařízení a jednu elektromechanickou ruletu.  

Fotogalerie
7 fotografií