Majitelkou třípatrového rodinného domu v hodnotě zhruba 50 milionů korun, ve které také Munzar v sobotu brzy ráno po těžké nemoci vydechl naposledy, se herečka stala už před časem. Rodiče, Luděk Munzar a Jana Hlaváčová (80), ji na dceru nechali přepsat formou darovací smlouvy. Také proto se Bára rozhodla, že zůstane ve vile bydlet a bude se o rodiče do konce jejich dní starat.

„Jsem pečovatelka na plný úvazek, starám se o rodiče a o dceru,“ uvedla Bára před časem. O své rodiče sužované nemocemi opravdu dobře pečovala, byla jejich anděl. Když později začala žít s kolegou Martinem Trnavským (48), kterého si také loni vzala za muže, přistěhoval se k ní.


Podle výpisu z katastru nemovitostí je ale vila do června 2038 zatížena dvoumilionovou hypotékou. Tu si v roce 2016 nejspíš vzali kvůli rekonstrukci domu, v němž má být i výtah. Ten zřejmě nechali vybudovat kvůli snížené pohyblivosti známého hereckého páru.

Dům na Vinohradech

Luděk Munzar byl do své smrti předsedou správní rady Nadace Munzarových (pozn. red. – věnuje se zdravotnickým, sociálním a humanitárním aktivitám), kterou založila jeho zesnulá sestřenice Alena Munzarová (†88). Nadační kapitál je v katastru vyčíslen částkou 46,5 milionu Kč, coby nepeněžitý majetkový vklad je tam veden činžák na pražských Vinohradech.

Ve správní radě s hercem seděli i jeho dcera s manželem, Bára se tak evidentně po tatínkově smrti stane šéfkou nadace. Dům má v katastru nemovitostí zapsaných dalších 5 spolumajitelů. Hodnota několikapatrového rohového činžáku na Vinohradech je podle odborníků mnohem větší než oněch 46,5 milionu.

Firma v likvidaci

Munzar také v 90. letech neúspěšně podnikal v karoseriích, firma ovšem později skončila v likvidaci. Se spolupracovníky také vyrobil karoserii na závodní speciál Tatra 602 Tatraplan Sport, s nímž v roce 1989 vyhrál mistrovství Evropy veteránů. V současné době je podle rejstříku na justice.cz na jeho jméno stále vedena společnost LM – Export – import registrovaná v říjnu roku 1991.

Fotogalerie: Zemřel Luděk Munzar. Bylo mu 85 let
43 fotografií

VIDEO: Takto Martin Trnavský zachytil poslední Vánoce Luďka Munzara, který zemřel 26. ledna 2019

Fotogalerie
44 fotografií