Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zoufalá rodina Adámka, kterého nechali lékaři krvácet na chodbě: Nemocnice prý odmítá vydat lékařské záznamy!

Autor: yks - 
29. ledna 2019
09:45

Neštěstí, které postihlo malého Adámka a jeho rodinu v květnu 2017, dosud nemá jasně pojmenovaného viníka. Chlapec, kterého pardubičtí zdravotníci po operaci krčních a nosních mandlí nechali ve vážném stavu čekat na chodbě u oddělení ORL, přitom málem zemřel a skončil v kómatu s vážným poškozením mozku.

Rodina nyní zveřejnila na facebookových stránkách „Pomáháme Adámkovi“ příběh o marných pokusech vydolovat z pardubické nemocnice potřebnou zdravotnickou dokumentaci. Její vydání přitom podle stránek nařídil soud!

Bojují už 20 měsíců

„Již více jak jeden rok a osm měsíců se marně domáháme kopie části zdravotní dokumentace, kterou žalovaná Nemocnice Pardubického kraje odmítá vydat. Jedná se o předoperační vyšetření provedené přístrojem během noci před operací,“ píšou chlapcovi rodiče. Proč je právě tahle dokumentace tak důležitá? Právě po tomto vyšetření mělo být rozhodnuto, že Adámkovi budou operovat nejen nosní, ale i krční mandle.

Video  Neuvěřitelné záběry lékařky z Pardubic: Adámka (10) nechala krvácet a šla dál! Upadl do kómatu a má poškozený mozek!  - Jitka Pecharová, Blesk
Video se připravuje ...

V papírech je pravda, pokud ještě existují

Čtvrtý den po operaci během hospitalizace začal Adámek silně krvácet právě z rány na krčních mandlích. A je tedy důležité zjistit, zda byla operace na místě. Rodina se dál snaží zjistit pravdu, nemocnice jí však dosud potřebné dokumenty neposkytla.
„Již dříve jsem psal, že část zdravotní dokumentace, které jsme se také domáhali soudně, Pardubická nemocnice zničila. Další části zdravotní dokumentace, v tomto případě předoperačního vyšetření, se musíme také domáhat soudně. Obě dokumentace, o kterých píši, se vztahují k ORL oddělení Pardubické nemocnice,“ svěřil se tatínek postiženého hocha.

Nesoudit se, tak nevíme nic

„Již dříve jsem psal, že část zdravotní dokumentace, které jsme se také domáhali soudně, Pardubická nemocnice zničila. Další části zdravotní dokumentace se musíme také domáhat soudně. My jako rodiče ani po více jak roce a osmi měsících nevíme, zda měla být Adámkovi vůbec provedena operace krčních mandlí,“ uzavírá Adámkův táta s tím, že bude o vývoji případu nadále informovat. „Mrazí mě z toho všeho, co zjišťuji. Píši fakta a doufám, že budu moct pokračovat i dále,“ uzavřel protentokrát líčení situace, ve které se jako Adámkův rodič nachází.

Nemocnice: Řešíme otázku elektronizace

Oslovili jsme také nemocnici v Pardubicích, aby se k obvinění rodičů vyjádřila. Učinila tak v pondělí večer: „Rozhodnutí soudu jsme obdrželi v dnešních odpoledních hodinách, jeho závěry nyní vyhodnocují naši právní zástupci. I nadále však platí, že cílem nemocnice je co nejrychlejší řešení celé situace, a proto teď také řešíme otázku elektronizace předmětného záznamu, který v přenositelné podobě standardně k dispozici není,“ sdělila Blesk.cz tamní tisková mluvčí Kateřina Semrádová.

Tamara7777 ( 5. června 2019 15:01 )

A ta sestra poradnou studenou sprchu a okamzitou vypoved. Nevim jak takova pizda muze vubec delat ve zdravotnictvi, kdyz si malem nasrala do kalhot. A doktorce vypichnout obe oci!

Tamara7777 ( 5. června 2019 14:58 )

Oxygene- Ty ses dobrej debil!

Tamara7777 ( 5. června 2019 14:51 )

Ceske zdravotnictvi je na skvele urovni. V zahranici dlouhe cekaci doby, hrozne draho. V CR je to bohuzel o lidech. Kdyz narazite na zdegenerovanou doktorku tak je to pruser. Z video zaznamu je ale jasne videt, ze ta sestra je hystericka pizda, ktera ve zdravotnictvi nema vubec co delat. Jeste chybelo aby se rozbrecela! Pritom si sestry velice rady hraji na dulezite a mysli si ze vladnou. Nemocnice dokumentaci znicila a druhy video zaznam je taky fuc! Klasika! Vysoudit z nich miliony! Lhari zkurveni!

Santorini ( 31. ledna 2019 17:10 )

Dobry den , take ziji v USA ,nevim , jake mate pojisteni , ale muj syn si zlomil ruku ,pojisteni jsem platila 500 dolaru mesicne a jeste neco priplacela firma ,kde jsem pracovala a po operaci jsme doplaceli 8.000 dolaru. Byl to horor ,protoze asi pul roku jsme dostavali nejake faktury k zaplaceni ,mysleli jsme si ,ze to nikdy neskonci. Onemocnet v USA je nocni mura, zajimalo by me ,jakou mate pojistku , rada si ji take poridim.

syrucek ( 29. ledna 2019 17:08 )

České zdravotnictví se rádo chlubí, na jaké jsou úrovni. Mám jeden důvod, proč se českým ordinacím vyhýbám velkým obloukem. Kdekoliv v zahraničí jsem navštívil doktora, nejprve mne ošetřil a pak teprve se ptal, kdo to zaplatí. V Česku vás někde bez kartičky pojištěnce nepustí ani do čekárny.

Zobrazit celou diskusi