Hořet začalo v objektu truhlářské dílny v Hradišti nedaleko Kolovče krátce po druhé hodině ranní. „Na místo vyjely dvě profesionální a šest dobrovolných jednotek“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Oheň zasáhl kompletně celou truhlárnu. „Vzhledem k tomu, že uvnitř objektu byly zatížené stropní konstrukce a hrozilo tedy riziko propadnutí stropů, byl zásah veden po obvodu budovy,“ vysvětlil Poncar.

Majitel měl v podkroví sbírku historických motocyklů, která shořela též. „V druhé části domu byla dílna na jejich renovaci, podle majitele bylo v objektu asi 50 motocyklů,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová s tím, že při požáru se naštěstí nikdo nezranil.

„Na střeše a krovu byla škoda vyčíslena na půl milionu korun, na vybavení dílny rovněž na půl milionu korun a na historických motocyklech a věcech uskladněných nad dílnou vznikla škoda ve výši 2 miliony korun,“ řekla Brožová.

Na místo dorazil i policejní psovod se služebním psem vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření. „Specialista z oboru elektro na místě požářiště vyloučil technickou závadu na elektroinstalaci. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci,“ dodala Brožová.

Fotogalerie
10 fotografií