Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krach vztahu sexbomby a sultána je pomluva, čílí se přítelkyně. Kdo je nový král?

Autor: simao, ČTK - 
27. ledna 2019
17:30

Dnes už bývalý malajsijský král Muhammad V. (49), který se 6. ledna po dvou letech vzdal trůnu kvůli svatbě s ruskou sexbombou Oksanou Vojevodinovou (25), se bude rozvádět, uvedl britský deník The Mirror s tím, že manželská idylka netrvala dlouho a pár se od rána do večera hádá. Že by se řešily rozvodové papíry, to však odmítá blízká kamarádka Rusky. V Malajsii se mezitím vlády ujal nový král, oficiálně složí přísahu 31. ledna. Jmenuje se Abdullah (59) a je známý mj. ze světa sportu.

49letý Muhammad V., sultán severního státu Kelantan, byl hlavou Malajsie od prosince 2016. Počátkem ledna se stal prvním vládnoucím monarchou této země, který se vzdal trůnu před vypršením pětiletého funkčního období. Důvod tohoto kroku královský palác oficiálně nesdělil.

V Malajsii však mají jasno. Muhammad V. se totiž v listopadu oženil s 25letou ruskou královnou krásy Oksanou Vojevodinovou, držitelkou titulu Miss Moskva z roku 2015. Svatba se prý konala v Moskvě a na sociálních sítích se objevily i údajné záběry z ní, král ani palác ale oficiálně tuto informaci nepotvrdili.

Malajsijský dnes již bývalý král, sultán Muhammad V. (49) s  manželkou Oksanou Vojevodinovou Malajsijský dnes již bývalý král, sultán Muhammad V. (49) s manželkou Oksanou Vojevodinovou | reprofoto/twitter

Jen pomluvy a nesmysly, brání blízcí Oksanu

Stejně tak mlčí k nejnovějším spekulacím o brzké krizi v manželství, o které píše i britský The Mirror. Důvěrnice a blízká přítelkyně Oksany Taťjana Andrejevovna Falková, ředitelka soutěže Miss Moskva, však nyní tvrdí, že jde o pomluvy. A obviňuje z nich bývalé přátele Oksany, kteří jí prý závidí. „Je ale nepříjemné, aby musela poslouchat všechny tyhle nesmysly,“ uvedla Ruska, která o Oksaně řekla, že je jako její dcera.

I kvůli těmto pomluvám však přiznává, že má o mladou Rusku obavy. „Všechno je v pořádku, vím, že se jí ve skutečnosti daří dobře. Odkud pocházejí ty zvěsti o rozvodu? Možná od jejích bývalých přátel, kdo ví?“ dodala. I další zdroj Moskevského Komsomoltse potvrzuje, že „celá nálada kolem jejího jména je pro ni nepříjemná“, a ostře sledovaný pár si musel dokonce najmout ruské právníky.

„Je to nyní jejich soukromý život, který nechtějí odhalovat. Ani žádný z přátel neví, co se uvnitř rodiny děje,“ dodává zdroj. Postava Oksany však přitahuje pozornost dál. Rozruch vyvolala i její bazénová aférka se soutěžícím z ruské televizní reality show, točené v Mexiku.

Takhle si Vojevodina užívala v reality show. Takhle si Vojevodina užívala v reality show. | Profimedia.cz

Strážce islámu

Novým malajsijským panovníkem se tento týden stal 59letý sultán Abdullah. Zvolený král má pětileté funkční období a jeho pravomoci jsou převážně ceremoniální. Nový panovník se oficiálně ujme funkce 31. ledna, napsala agentura Reuters. Panovníkova role je převážně ceremoniální, má být mimo jiné „strážcem islámu“ a malajských tradic. Králův souhlas je zapotřebí i při jmenování premiéra a dalších vysokých činitelů.

Novým malajsijským králem se stal Abdullah Novým malajsijským králem se stal Abdullah | ČTK

Malajsie je federativní konstituční monarchií v jihovýchodní Asii. Podle unikátního systému praktikovaného od roku 1957, kdy získala nezávislost na Británii, volí jejího panovníka konference složená z devíti dědičných monarchů členských států a jejich guvernérů podle rotačního principu mezi sebou. Pravidlem je, aby se jednotliví nejvyšší představitelé střídali.

Sultán Abdullah, který studoval v Británii, je známý svou angažovaností v oblasti sportu, působí mimo jiné jako šéf Asijské hokejové federace, která zastřešuje pozemní hokej v Asii, a je členem dozorčí rady Mezinárodní federace fotbalových asociací (FIFA).

Vládce malajsijského státu Pahang byl podle zmíněného pravidla po sultánu Muhammadovi V. dalším v pořadí, takže se jeho zvolení dalo očekávat. V čele státu Pahang vystřídal minulý týden svého 88letého nemocného otce, což bylo chápáno jako znamení, že se chystá jeho nástup na malajsijský trůn.

Oksana Vojevodina, Miss Moskva 2015, se do svatby s malajsijským králem věnovala modelingu. Oksana Vojevodina, Miss Moskva 2015, se do svatby s malajsijským králem věnovala modelingu. | reprofoto/instagram

krllo ( 27. ledna 2019 20:51 )

Mladá kund.čka je mladá kund.čka.

josefvyskoc ( 27. ledna 2019 18:24 )

Ta je nejaka sirokorozchodna, mel by si zajit k ocnimu, kralik jeden bejvalej !

Zobrazit celou diskusi