Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zesnulý dělník z Kvasin byl táta dvou malých dětí. Policie hledá viníka: Zaznívají první svědectví

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ital, yks - 
27. ledna 2019
16:25

V sobotu v odpoledních hodinách zemřel v lakovně automobilky Škoda-Auto v Kvasinách na Rychnovsku muž (†24). Šlo o externího zaměstnance společnosti, která má na starosti provoz lakovny. Podle informací zveřejněných na sociální síti Facebook byl tátou dvou dětí. 

Smutná zpráva zasáhla v sobotu odpoledne nejen pracovníky závodu Škoda Auto v obci Kvasiny na Rychnovsku. Došlo tam ke smrtelné nehodě, kdy na jednoho z externích pracovníků podle všeho spadl výtah. „Na místě zasahovali policisté a kriminální policie. S největší pravděpodobností jde o pracovní úraz, co se stal při údržbě strojního zařízení,“ uvedl Jan Čížkovský, mluvčí Královéhradeckého kraje.

Výtah, který podle webu Aktu.cz způsobil muži smrtelné zranění, mohl být zřejmě špatně zajištěný. „Policisté zjišťují všechny potřebné informace, aby zjistili, co se přesně stalo. Berou v úvahu i možnost cizího zavinění nebo porušení bezpečnostních předpisů. Přesné výsledky nám však poví až soudní pitva,“ doplnil Čížkovský.

Mluvčí také dodal, že s rodinou pozůstalého pracovali krizoví interventi. Zesnulý pracovník by měl podle neověřených informací být otcem dvou malých dětí. Mladšímu z nich je údajně teprve několik měsíců. 

Na Facebooku se mezitím začaly objevovat první kondolence. „Na toho kluka spadl výtah. Zapomněl ho zajistit a něco tam opravoval. Spadlo to na něj, byla u toho mamka mého kamaráda. Viděla to na vlastní oči, jak to spadlo. Škoda mladého života,“ napsala Pavla J.

Čeká se, jak firma zareaguje 

„Rodina je momentálně celou situací zdrcená a nepřeje si o tom mluvit. Jediné, co vám mohu napsat, je, že mu bylo 24 let a doma po něm zůstaly dvě malé děti, 4 roky a půl roku,“ řekl Blesku zdroj blízký oběti.

Na Facebooku se začaly objevovat kondolence. „Šílený, snad netrpěl a přejeme upřímnou soustrast manželce, dětem, rodině,“ píše Renča K. „Doufám jen, že naše firma nezůstane ke všemu lhostejná... Jak k zabezpečení výtahů, tak i k rodině,“ píše jiný uživatel.

MAMKA2316 ( 3. února 2019 13:08 )

v takovém tempu jak se tam pracuje by nedělali asi nikde my jsme stát otroku !!!Co na to hygiena !!!!!Asi nic !

Tom Stodlka ( 30. ledna 2019 17:25 )

Tak to je škoda mladého člověka. Pracoval jsem ve svařovně a přijít k úrazu by nedalo tolik práce. Nehledě na to, že v té lakomosti a chvatu většina externích poskoků pracuje bez vstupní lékařské prohlídky. Psychologickou intervenci by potřeboval spíše management.

ja-stana ( 27. ledna 2019 20:23 )

Škoda každého pracovitého člověka. Jen aby to s těma dětma nebylo jako v případě kamióňáka co ho zavraždil Kočka. Ten podle neseriózního Blesku měl doma tři kousky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání