Mladá bojovnice by totiž před pár dny oslavila své 34. narozeniny. Své nemoci podlehla v srpnu roku 2015 a Jitka Čvančarová její smrt velmi oplakala.

Oluško milovaná! S nezměrnou láskou, nekonečným obdivem k Tobě a k mamce a s vděčností, která se snad ani slovy nedá vyjádřit, Ti děkuji za to, žes byla. Že Tvůj odkaz si nese v sobě nespočet lidí, které jsi učinila svým příkladem a svým bytím silnějšími, šťastnějšími, vytrvalejšími. Dnes  máš narozeniny! Oslavujeme Tvou krásnou duši. Děkuji Ti za všechno, za Tvůj humor, odvahu, něhu, drsnost, upřímnost, opravdovost. Kéž by se dalo všechno slovy vyjádřit anděli! Děkuji že jsi stále s námi. Miluji vás holčičky,“ napsala herečka na sociání síť.

Na pacientku Olgu zavzpomínala i Eva Holubová(59), jež se s Olinčinou maminkou Olgou Joklovou starší velmi dobře zná a příběh její dcery s ní zažívala. „Milovaná Olinko, moje motýlí vílo, jak často na Tebe myslím! Zůstáváš mým vzorem a mou učitelkou v mnohém. Mou ochránkyní! Tvoje heslo mne mnohokrát dodalo sílu a odvahu postavit se jak situacím, okolnostem, tak zlým či hloupým lidem. Jsi pro mne ten nejvyšší stupeň lásky k životu, přestože Ti nadělil tolik bolesti a utrpení, lásky a přejícnosti k bližním, přestože sama jsi věděla, že se nikdy nebudeš radovat z daru, kterých si spousta z nás často dost nebo vůbec nevváží! A Ty, moje Dobrá mámo, jsem dnes aspoň myšlenkou s Tebou!“ vzkázala zesnulé Olze i její mamince Holubová.

Maminka Olgy i nadále bojuje proti nemoci motýlích křídel a společně s Jitkou Čvančarovou se tomuto tématu veřejně věnují.

Fotogalerie
25 fotografií