Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Matka to na internetu schytala za kojení syna (7): Pomáhá mu to! hájí se

Autor: csk - 
17. února 2019
22:01

V dnešní době plné sunarů a problémů s nedostatkem mateřského mléka je Lisa Bridgerová opravdový unikát. Matka pěti dětí se rozhodla kojit svého sedmiletého syna, dokud to půjde. Nikdo nestanovil žádnou hranici, kdy se má přestat. A podle svých slov má tato maminka ke kojení dobré důvody.

Obětavá matka Lisa Bridgerová způsobila poprask na maminkovských diskuzních fórech. Nebála se zveřejnit fotku, na které kojí svého sedmiletého syna! „Neustále poslouchám, že je to zbytečně a proč to vlastně dělám. Dokonce mě obvinili ze šíření pornografie! Je to moje rozhodnutí a nikomu do toho nic není,“ svěřila se rozhořčená Lisa, po přívalu internetových nadávek.

Matka z povolání

Lisa je člověk, o kterém bychom mohli s klidem říct, že je v kojení hotový profesionál. Vychovává pět dětí a kojí nepřetržitě už dvacátým rokem! „Starší děti jsem kojila do čtyř až pěti let. Odstavily se samy, promluvili jsme si o tom a děti si samy řekly dost,“ líčí svůj mléčný příběh. Sedmiletý Chase je v pořadí už jejím čtvrtým potomkem a kojí ho i po narození mladšího sourozence. A podle svých tvrzení má pro to Lisa vážné důvody.

Kojení pomáhá autistickému synovi

„Chaseovi byl diagnostikován autismus po narození mého pátého dítěte. Už dříve jsem si všimla některých příznaků, ale lékaři ho nechtěli tak rychle zaškatulkovat a diagnostikovali ho až v pěti letech. Když ho kojím, vidím, jak je spokojený při spojení s mým tělem. Drží mě přitom za ruku a kojení mu dělá opravdu dobře. Je to jediná chvíle, kdy spolu můžeme být takhle blízko,“ vysvětluje.

„Z mateřského mléka Chase získává melatonin důležitý pro rozvoj nervové soustavy a ve formě léků ho není schopný pozřít. Mám ho odstavit jen proto, že se takhle velké děti nekojí? Ani omylem!“ brání se.

Lisa je odhodlána syna kojit do té doby, co to půjde. Z rozumování, ošklivých pohledů ani urážek si nic nedělá. Chce bojovat s předsudky a hodlá své jednání vysvětlovat jen těm, kteří se o problémy opravdu zajímají.

VIDEO: Tato maminka daruje mateřské mléko. Denně vyprodukuje šest litrů!

Video  Má plné mrazáky mateřského mléka! Denně ho vyprodukuje přes šest litrů 
Video se připravuje ...

rezacek ( 12. dubna 2019 13:04 )

K ochrance chodí ten největší duševní póvl, co se neuchytí ani u měšťáků (a i k měšťákům chodí odpad od PČR, u které také není žádný výkvět ducha). Tak co čekáte? Zamindrákové omezené individuum, které si honí ego tím, že buzeruje lidi.

homoerectus ( 22. února 2019 06:12 )

Maminka už nemůže ??

Monikay ( 18. února 2019 19:56 )

Tak to autistu bude kojit do hluboké budoucnosti

Taurus70 ( 18. února 2019 06:13 )

Kdyby vsechno nevyvesovala na internet mela by klid,zvlasni doba ,virtualni zivoty maji prednost pred opravdovym😵😵

agfor ( 17. února 2019 23:11 )

Známá kojila syna ještě v 5 letech. Proč ne, když ještě má čím ?

Zobrazit celou diskusi