Autorský snímek na legendárních Samotářích se svého času podílející Olgy Dabrowské Cena za štěstí kritika i diváci na sociálních sítích většinou strhali. Označili za scénáristický i režijní zmatek fascinující bizarní skládačkou nelogických zvratů v ději. Obsazení herců sice bylo hvězdné, ale neměli sevřený příběh, ucelenou roli, jež měli hrát.

Zážitek z přehlídky premiérových modelů v drama účinkujících protagonistů a veřejnosti známých pozvaných diváků dal zase na vědomí, že novým rokem se nic nezměnilo. Snad jen sak, obleků a šatů stále přibývá na úkor nemožného, na premiérách tak ostudně frekventovaného volnočasového oblečení v podobě outdoorových svršků, vytahaných trik, džínsů a sešlapaných tenisek. Bohužel ony šaty, obleky, saka jsou leckdy mimo trend, outfity postrádají cit pro věc, styling je prachbídný. 

Ivana Chýlková: Pakt s ležérností
Autor: Herminapress.cz

Ivana Chýlková: Pakt s ležérností

Jedna z populárních, diváky do kina táhnoucích, ve filmu obsazených hereček si léta drží čitelný, na ležérnosti postavený styl. Jinak tomu není ani zde, kde hladký tričkový top a kozačky povýšila na premiérový outfit širokou sukní s hlubokými vypuštěnými sklady. Dvě barvy laků na nehty jsou již mimo mísu a kabelka je monolit černé osvěžujícím akcentem.

Známka: 2

Olga Dabrowská: Brázda provinčnosti
Autor: Herminapress.cz
 

Olga Dabrowská: Brázda provinčnosti

Pouzdro šatů s kruhovou ozdobou štrasových sklíček kolem průkrčníku je tzv. nic proti ničemu typické pro upjaté slavnostně oděné učitelky či úřednice z berňáku. Bolerko z pajetek maloměstskému vkusu odpovídá a do otevřených lodiček punčochy (navíc s leskem) nepatří.

Známka: 2-

Klára Pollertová Trojanová: Špatné obutí
Autor: Herminapress.cz

Klára Pollertová Trojanová: Špatné obutí

„Toto je zcela mimo,“ chce se říci na adresu outfitu, v němž se něžně a plaše působící, ve snímku Dabrowské rovněž vystupující herečka na slavnostní premiéře promítla. Rudé, ve své podstatě nadčasové šaty jsou na takovou slavnostní příležitost až příliš civilní. Zásadní trapas však tkví ve zcestné volbě krepsilonových navy punčocháčů a totálně nepatřičných šněrovacích kotníkových střevíců.

Známka: 5

František Trojan: Oblek nestačí
Autor: Herminapress.cz

František Trojan: Oblek nestačí

V Ceně za štěstí hraje i syn hodnocené paní Kláry a elitního divadelního i filmového herce Ivana Trojana. Jeho výrazně modré kvádro je na takovou událost podle dress code barevně nevhodné. Basic triko i stejně černé standardní polobotky outfitu na šmrncu rozhodně nepřidají a akcent hnědého značně obnošeného řemenu v poutcích kalhot je rovněž mínusem.

Známka: 3

Jaroslav Plesl: Nenucenost zn. nuda
Autor: Herminapress.cz
 

Jaroslav Plesl: Nenucenost zn. nuda

I kmenový člen pražského Dejvického divadla, jenž v recenzenty ztrhaném filmu ztvárnil postavu psychopatického tyrana, vsadil na kartu nenucenosti, která rovněž není chic. Léta praktikované spojení neformálního denimu a formálního saka nudí. Chybí akcent, jenž by outfit oživil. Navíc džíny a přinejmenším diskutabilně lesklý materiál zmíněného saka k sobě nepřísluší.

Známka: 3

Simona Prasková: Hra o ničem
Autor: Herminapress.cz

Simona Prasková: Hra o ničem

Absolventka brněnské JAMU, masové veřejnosti nepříliš známá herečka zosobňující lidsky zápornou postavu soudkyně Arazímové, rudým modelem rovněž neoslnila. Zcela jednoduché, pěkná lýtka ve výkroji sukně odhalující maxi šaty s nátělníkovým dekoltem, pasují k letní garden party, společenským večerům v přímořských letoviscích, ale nikoli k probírané události. Střevíce vyznívají tvrdě, postrádají šmrnc.

Známka: 3