Adoptovaný syn Dany Morávkové (47) a Jana Čenského (57) Toník je součástí Ordinace už řadu let. Zatímco doposud ho ztvárňoval Lukáš Hrabák (14), ten už s natáčením pokračovat nechtěl, a tak ho v nové sezoně nahradil Tomáš Petrák (13). Jenže divákům se takové čachry nelíbí a chybí jim původní herec. „Sympatický, ale nemá to v sobě, Toník byl Toník,“ objevuje se nyní hojně v diskuzích.

„Nevím, jestli si zvyknu. Ten klučík nemá šťávu. Něco mi tam chybí u něj,“ hodnotí na Facebooku divačka Lenka. „Je hroznej,“ doplňuje ji kdosi kriticky a další se zmiňují o tom, že jim připadá jako automat a nedělá žádné grimasy. Původní herec prý do toho dával víc srdce. „První Oscar pro českého herce za vedlejší roli je, cítím, velmi blízko,“ vtipkuje zase divák Pavel a podotýká, že Tomáš Petrák mu připomíná dalšího mladého herce pro změnu z Ulice, a tak se mu seriály začínají plést dohromady.

Sám mladík si ale z reakcí na svůj výkon nic nedělá. „Beru to zodpovědně, ale strach z toho nemám," prozradil pro TV Nova, jak se vypořádává se svou rolí. Naštěstí pro něj se v diskuzích našli i tací, kdo ho coby nového Tondu pochválili. „Mně se tenhle Toník líbí víc, tamten byl takovej zpruzelej . Jako malej byl výbornej, ale teď 2 roky zpátky bylo vidět, že ho to naprosto nebaví a výkon byl tím pádem tragický,“ hodnotí samozvaní kritici na internetu. Částečně možná uhodili hřebíček na hlavičku, protože Lukáš Hrabák hrál v Ordinaci už od svých čtyř let. V poslední době už ale měl na natáčení čím dál méně času.

„Toníkův původní představitel v současné době studuje velmi náročnou sportovní školu a chce být sportovec,“ prozradila pro Aha! kreativní producentka seriálu Simona Matásková s tím, že tvůrci mu nejprve vyšli vstříc. „Abychom ho nebrali ze školy, točili jsme s ním hlavně o víkendech. A to znamenalo, že šel brzy ráno na trénink, pak přijel točit k nám a pak šel zase na trénink nebo na zápas. Pro něj i pro jeho rodinu to bylo složité,“ vysvětlovala, proč nakonec chlapec seriál opustil. Vyškrtnout postavu prý ale nešlo.

„Toníka jsme ale pro tuto sezónu nemohli postrádat, a proto jsme ho museli přeobsadit a snažili jsme se najít herce, který by byl původnímu Toníkovi co nejvíce podobný, ale nebylo to jednoduché,“ dodala Matásková.

Miminko Badinkové, dcera Rychlého i jezevčík Čenda

Ostatně přeobsazení dětských rolí je podle producentky běžná praxe. „Obzvlášť pokud se točí s miminky. Například seriálového syna Badinkové a Rychlého Beníka hrála dvě miminka. A to dokonce současně, protože se současně točil červnový díl i zářijový díl,“ objasnila. Každopádně Hrabák hrál Toníka opravdu dlouho a po jeho odchodu je tak nejdéle hrajícím dítětem Ordinace představitel Mikiho Mázla Šimon Šedivý (9). Ten se na obrazovkách objevuje již od dob, kdy byl miminko. Není divu, ve skutečnosti je totiž synem pomocné režisérky seriálu.

Výměna herců se občas nevyhne ani dospělým postavám, naposledy v případě Nadi Mázlové, kterou v prvních dílech hrála misska Kateřina Pospíšilová (35), po jejím nedávném návratu ale štafetu převzala Petra Bučková (40). Stejně dopadl například i syn doktorky Valšíkové v podání Zlaty Adamovské (59) Hynek. Čas od času si do Kamenice zaskočí z Austrálie, jednou s tváří Marka Němce (37), podruhé Petra Štěpána (44).

V Ordinaci se ale přeobsazují dokonce i zvířata. V roli nejznámějšího ordinačního psa, jezevčíka Čendy, je už třetí představitel. „První Čenda už je po smrti a v současnosti se v jeho roli střídají dvě fenky. A stejně tak tomu je v případě Miňonky, psa Mariky Šoposké. Tady se také střídají dvě feny,“ prozradil Aha! zdroj ze štábu.

VIDEO: S Ordinací se vracejí i staří známí: Řeší ale nová dramata

Video
Video se připravuje ...

S Ordinací se vracejí i staří známí! Nová dramata od 8. ledna! TV Nova

 

Fotogalerie
42 fotografií