Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Množitelka ze Světnova je zřejmě i překupnice psů. Tohle natočila kamera Blesk tlapek!

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
25. ledna 2019
13:19

Petra Cendelínová Němcová (36) ze Světnova u Ždáru nad Sázavou Blesk tlapkám přiznala, že množí psy bez průkazu původu. Dělá to prý proto, aby uspokojila poptávku lidí nemajících dost peněz na psa papírového. Na svých kšeftech nevidí nic špatného stejně jako ti, kteří jí v tom pomáhají.

Podle sousedů, kteří na problémy s ní poukazují na různých úřadech už od roku 2017, totiž prodává nejen štěňata, která namnožila, ale i psy získané pomocí inzerátů nebo z útulků. Pomáhá jí v tom i její bývalý přítel Petr Voříšek, který jí podle lidí z okolí štěňata i odrostlé psy obstarává. „Odněkud je vždycky přiveze a předá jí je,“ popsala sousedka Marie Švomová. Blesk tlapky toho vzápětí byly samy svědkem, jedno takové předání se odehrálo přímo před jejich kamerou. Podívejte se:

Video  Množitelka z Vysočiny je zřejmě i překupnice. Jedno štěně převzala přímo před kamerou Blesk tlapek  - Kateřina Lang
Video se připravuje ...

Štěně pro radost?

Petr Voříšek přišel k domu, kde Petra Cendelínová Němcová žije, právě ve chvíli, kdy hovořila s reportérkami. V náručí nesl zimou se třesoucí hladkosrsté štěně neurčité rasy. Množitelka Petra Voříška představila Blesk Tlapkám jako svého známého, štěně si pak od něj převzala a zmizela s ním v domě. Když se reportérky ptaly na původ pejska, tvrdili oba, že je to jeho štěně, které si pořídil sobě pro radost. „To s námi nemá nic společného,“ řekla množitelka. Petr Voříšek později Blesk tlapkám napsal, že štěně bylo určeno pro dceru a Petře Cendelínové Němcové ho nesl jen ukázat. Zároveň se množitelky zastal. Prohlásil, že problém chovu a prodeje psů ve Světnově nespočívá v průkazech původu, ale v nevhodném umístění na malém prostoru uprostřed obytné zástavby.

Všechno, jen ne retrívr

Blesk tlapky mají k dispozici také různá svědectví o tom, že psi, které množitelka prodává, nejsou v pořádku. Naletěla jí i Ludmila Hurdesová, která si loni v létě koupila od Petry Cendelínové Němcové štěně retrívra. „Zemřelo nám v té době štěňátko zlatého retrívra na vrozenou srdeční vadu. Všichni jsme to obrečeli. Žal jsme chtěli zmírnit rychlým pořízením nového štěněte. Bohužel nás v tu chvíli nenapadlo chovatelku ze Ždáru, jejíž inzerát jsme objevili, prověřit,“ popsala Blesk tlapkám. Chovatelka nabízela poslední odstavené štěně zlatého retrívra za 5500 korun. Nešťastná rodina se za ní hned rozjela. „Přinesla nám miminko velikosti kotěte. Tvrdila, že je sedmitýdenní, tedy odstavené, a že jí už samo. Teprve doma nám došlo, co se asi děje. Štěně vážilo pouhých 600 gramů, bylo zablešené, smradlavé a neodčervené,“ popsala. Dodala, že pejska si přesto nechali a vypiplali ho. „Dnes je to krasavec, ze zlatého retrívra ale nemá nic. Rasu už asi nikdy nezjistíme,“ řekla.

V době, kdy Blesk tlapky s množitelkou hovořily, přinesl Petr Voříšek další štěně V době, kdy Blesk tlapky s množitelkou hovořily, přinesl Petr Voříšek další štěně | Kateřina Lang

Úřady: Není to v pořádku

I když množitelka sebevědomě tvrdí, že má všechno v pořádku, není to zdaleka pravda. „Podmínky, ve kterých byli psi chováni, byly opakovaně vyhodnoceny jako nevhodné, při nichž dochází k týrání zvířat,“ potvrdil Blesk tlapkám MVDr. Božek Vejmelka, ředitel Krajské veterinární správy pro Kraj Vysočina.

Podrobné informace o tom, co na místě odhalili, jaké sankce množitelce uložili a jaká další opatření chystají, přineseme v dalším pokračování.

 

ivuska1 ( 27. ledna 2019 01:07 )

jedine reseni

Petra01 ( 26. ledna 2019 21:39 )

Pani Hurdesova vyrostl vam z pejska skutecny krasavec cely tata cezar...sice to neni zlaty retrivr ale je to nadherny labradorsky retrivr...neni ale pravda vasi obvineni vuci me.stene nemelo 3tydny ani nevazilo 600g a nemelo blechy!!pouze nebylo dokonale odcerveno to uznam.totiz stenata se vakcinuji v 6tydnech pak se prodavaji!zadny veterinar by neriskoval ockovat 3tydenni neduzive stene aby ho vakcinou zabil...navic pri vakcinaci je stene i prohlednuto tudiz by i blechy nasel...ale kdo chce nekomu skodit vzdy si neco najde ze?

heterosexual ( 25. ledna 2019 21:04 )

S tou špínou je třeba si osobně promluvit!

ki33 ( 25. ledna 2019 17:26 )

Veřejné týrání. Finanční prospěch. Bába to daní? Tak když na ni nejdou policie a soud, tak doufám, že jí to dá vyžrat finančák!!!!!!!!! Mrcha.

soorry ( 25. ledna 2019 17:12 )

Je to hnus takhle týrat psy. Nemůžu se na to dívat, články neotvírám, u tv zavírám oči. Pes není hospodářské zvíře, které se množí ve velkém a chová na spotřebu. Takoví psi pak končí vyhození, měla jsem 2 fenky, které jsem vzala z ulice.

Zobrazit celou diskusi