Do výběrového řízení na místo ředitele VFN se přihlásilo osm zájemců. Feltl získal podle Zdravotnického deníku od hodnotící komise 12 hlasů, zatímco druhý v pořadí, bývalý ředitel zdravotnické skupiny Agel Ján Dudra, osm hlasů. Současný náměstek VFN Jan Bříza dostal od komise jeden hlas a ostatní uchazeče nepodpořil žádný člen komise.

Feltl v minulosti působil jako přednosta onkologické kliniky Fakultní nemocnice Ostrava. Dočasně také v roce 2014 řídil celou ostravskou nemocnici poté, co se stal tehdejší ředitel Svatopluk Němeček ministrem zdravotnictví. Předtím Feltl pracoval také ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady a Nemocnici Na Bulovce.

Ministerstvo zdravotnictví ve VFN loni provedlo šestiměsíční kontrolu. „Okolnosti kolem Všeobecné fakultní nemocnice se velice podobají okolnostem kolem Nemocnice Na Bulovce, které jsou stále postupně rozkrývány orgány činnými v trestním řízení,“ uvedl v době odvolání tehdejší ředitelky VFN ministr Vojtěch. Škoda kvůli pochybením ve veřejných zakázkách VFN dosahuje podle něj desítek milionů korun.