Do stěhování se jí nejdřív příliš nechtělo a chvíli to vypadalo, že za manželem bude i s dětmi jezdit jen na prázdniny. Nakonec ale nechtěla riskovat rodinné štěstí. „Dohodli jsme se, že to na půl roku zkusíme,“ nechala se slyšet herečka, která už dostala nabídku pracovat na půl úvazku v Českém domě v Jeruzalémě za 14 tisíc hrubého. Ještě před nastěhováním do nově opraveného domu kousek od ambasády v Izraeli ji ale čekal psychicky i fyzicky náročný úkol.



Čtyřdenní maraton


Rodinnou vilu v Suchdole musela připravit nájemníkům, jen samotné vyklízení jí trvalo čtyři dny. „Když se dům po třiceti letech bydlení vyklidí od všech předmětů a nábytku, je najednou krásný, i když smutný. Točilo se u nás Tele Tele, Prostřeno!, 13. komnata, televizní film a další věci. Mnohokrát byl i ateliérem pro různá focení. Naše kuchyň několikrát sloužila i jako divadelní zkušebna,“ zavzpomínala Žilková. Na nové nájemníky zatím ještě čeká.

Nájemník neznámý

„Teď si dům bude žít novým příběhem se zatím neznámým novým nájemníkem. Když jsem ho s realitkou procházela, tak se mi líbil, že bych si ho nejraději pronajala sama,“
napsala deníku Aha! herečka, která už v Tel Avivu strávila konec roku. „Na stěhování je jedna pozitivní věc – konečně najdete mnoho věcí, které jste mnoho let pohřešovali,“ dodala Žilková. Podle zjištění Aha! nájemné za její vilu 5+kk s užitnou plochou 360 metrů čtverečních a pozemkem 373 metrů čtverečních činí 39 500 Kč plus šest tisíc poplatky za elektřinu, vodu a plyn.

 

Fotogalerie
38 fotografií

 VIDEO: Unikát z rodinného archivu: Žilková vytáhla 55 let starou fotku manžela

Video
Video se připravuje ...

Unikát z rodinného archivu: Žilková vytáhla 55 let starou fotku manžela Jan Jedlička