Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Matku dvou dětí pod toboganem smetla žena s nadváhou: Vnitřní zranění málem nepřežila

Autor: chal - 
25. ledna 2019
09:54

Dovolená v tureckém luxusním resortu se pro Jemmu Joslynovou (32) během několika okamžiků změnila v noční můru. Při jízdě na toboganu měla totiž vážnou nehodu, která ji málem stála život. Matku dvou dětí krátce po dojezdu ve vysoké rychlosti trefila žena, která do toboganu naskočila jen pár vteřin po Jemmě. „Dojela jsem dolů a okamžitě jsem viděla blížící se nohy,“ vrací se Jemma k incidentu.

Dotyčná žena měla podle Jemmy nadváhu, v toboganu tak nabrala vysokou rychlost a matku dvou dětí trefila s razancí lidské dělové koule. Vodní radovánky se tak pro 32letou Britku během několika vteřin změnily v boj o život. Jemma musela v nemocnici podstoupit operaci natržených jater a poškozené ledviny, která je pro ni životně důležitá. Tu druhou totiž v roce 2015 darovala k transplantaci.

Jemma se naštěstí ze zranění dostala, a k zářijovému incidentu se vrátila v rozhovoru pro britský list Mirror. „Byla to moje první dovolená po čtyřech letech,“ říká matka dvou dcer, „ale bohužel skončila už po 14 hodinách.“ Jemma, která pracuje jako ošetřovatelka, na dovolenou vyrazila se svými dětmi a přáteli. Když v první den zaslouženého odpočinku stoupala po schodech vedoucích k toboganu, netušila, že kráčí vstříc nejdramatičtějším okamžikům svého života.

Britka skočila do tubusu s tím, že za ní pojede její dcera. To se ale nestalo. Lehounkou dívku totiž předběhla o několik desítek kilo víc vážící žena. Ta do toboganu nastoupila navíc jen pár vteřin po Jemmině odjezdu. Jemma neměla dost času, aby opustila dojezdový prostor, a tak ji dovolenkářka s nadváhou smetla a způsobila jí vážná vnitřní zranění a krvácení.

„Po srážce jsem několikrát upadla do bezvědomí. Cítila jsem obrovskou bolest,“ vypočítává Jemma přímé následky nehody. „Překladatel mi po vyšetření v nemocnici řekl, že musím na operaci,“ říká. Jemmě tak bude do konce života vážné zranění připomínat velká jizva na břiše.

Po úspěšné operaci čekal Jemmu šok. Její pojištění totiž nákladný zákrok nepokrylo a Britka tak měla v soukromé nemocnici dluh pět tisíc liber (148 tisíc korun). „Kdyby tam se mnou nebyli přátelé, nevím, co bych dělala. Měla jsem s sebou jen 150 liber, protože jsme měli v hotelu all inclusive. Kamarád Bill za mě byl naštěstí schopný zaplatit,“ vysvětluje Jemma.

Jemma se zhruba půl roku po incidentu rozhodla zažalovat cestovní kancelář Thomas Cook, se kterou do Turecka letěla. V hotelu podle ní totiž nebyla dostatečná bezpečnostní opatření, například kamera na začátku toboganu, díky které by měli plavčíci provoz atrakce pod dohledem. Cestovní kancelář se prý navíc bezprostředně po nešťastné události nijak nezajímala o osud zraněné nebo její rodiny a nesnažila se jí pomoct.

S tím mluvčí cestovní kanceláře nesouhlasí. „Naši zaměstnanci ve Velké Británii i v Turecku byli od incidentu s dotyčnou klientkou v kontaktu několikrát. Také jsme umožnili jejím rodičům odletět do Turecka za ní,“ dodává mluvčí. Podle Jemmy ale rodiče po příletu do destinace nedostali od cestovní kanceláře žádné bližší informace a ani nevěděli, kde jsou jejich vnoučata. Těch se naštěstí ujali Jemmini přátelé, čímž jí vytrhli další trn z paty.

Cestovní kancelář se nyní zabývá obviněním, které proti ní Jemma vznesla. „Čekáme na vyjádření společnosti a doufáme v úspěšný výsledek. Jemma si prošla velmi traumatizujícím zážitkem,“ uzavírá právní zástupkyně zraněné Magdalena Knez.

baronessa ( 25. ledna 2019 10:54 )

A co ta paní s nadváhou, ta je z toho venku? Vždyť ona to celé zavinila.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání