Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Wellness pobyt pro seniory? Vybírejte ho podle těchto dvou věcí!

15. března 2019 | 06:00

Ať už vybíráte relaxační pobyt pro sebe, svoje rodiče nebo prarodiče, soustřeďte se na dvě věci.  Samozřejmě na nabídku wellness, která vám musí vyhovovat. Pak je taky potřeba myslet na to, že masáže, koupele a zábaly nevyplní celý den, a proto je důležité najít místo, kde je co dělat i po skončení procedur. Tady jsou naše tipy.  

Luhačovice: Medical wellness a spousta kultury

V lázních Luhačovice objevte koncept medical wellness, což je lázeňský pobyt s procedurami, které vám na základně vstupní konzultace doporučí lékař. Díky tomu se nestane, že byste si vybrali wellness balíček nevhodným. Lázně zároveň nadchnou každého milovníka kultury. Navštívit tu můžete např. lázeňské divadlo a kolonádní koncerty, pořádá se tu taky mnoho kulturních akcí včetně známého hudebního Janáčkova festivalu.

Lázně Bohdaneč: Zatancujte si při živé hudbě

Vždycky vás bavily společenské tance, ale nemáte moc příležitostí si je užít? V Lázních Bohdaneč to napravíte. Pravidelně tu totiž pořádají taneční večery s živou hudbou. A pokud byste si při tanci namohli nějaký ten sval, nevadí. Uvolníte se na proceduře a fit budete i díky pobytu v bazénu naplněném alkalickou kyselkou, která má blahodárné účinky na pohybové ústrojí, srdce a cévy.

Třeboň: Procedury, jídlo a pohodová cyklistika

V lázních Třeboň, kde se pyšní speciální slatinou s vysokým obsahem minerálů, si vyberete z mnoha zajímavých relaxačních pobytů. Co třeba Chuť Třeboně, kdy si kromě slatinné koupele a dalších procedur vychutnáte i místní kapří speciality? Lázně budou milovat nejen fanoušci gastronomie, ale i cyklisté, kteří preferují rovinku. Okolí je totiž protkané nenáročnými cyklotrasami a bude vyhovovat i těm, kteří se při sportu nehoní za výkony.

Františkovy Lázně pro milovníky památek, chůze a koupání

Milovníci architektury se budou dobře cítit ve Františkových Lázních, které se díky klasicistickým a empírovým stavbám řadí mezi nejkrásnější v Evropě. Vypravte se sem třeba na Týden pro seniory, který kromě procedur zahrnuje neomezený vstup do vodního parku Aquaforum a lekci Nordic Walking s instruktorem. Lázeňský park s kolonádou a minerálními prameny tak můžete prozkoumat s holemi v ruce.

Velké Karlovice v Beskydech: Termály s mořskou solí

Je vaší láskou moře, ale nechce se vám cestovat nikam daleko? Vaším cílem jsou Velké Karlovice v Beskydech. V relaxačním centru Wellness Horal se vykoupete se ve třech termálních bazénech s vodou, která obsahuje čistou mořskou sůl z Itálie a je vyhřívaná až na 36 stupňů. Taky si tu užijete exotické masáže, které provádějí maséři z Thajska, Srí Lanky, Bali či Filipín, a saunové rituáy.

 

Autor: Veronika Duží

Lázně a wellness

Lázně v ČR Nárok na lázně Kolik stojí lázně Wellness pobyty

Ve speciálu lázně a wellness najdete vše, co hledáte. Co zajímavého nabízí Karlovy VaryMariánskéFrantiškovy nebo Konstantinovy LázněTřeboňLuhačovicePoděbradyLibverdaMšené nebo třeba Toušeň? Víte, kdy máte nárok na lázně, pokud jste např. po operaci kolene, máte astmaartrózu nebo cukrovku? Chcete relaxovat? Našli jsme to nejlepší wellness pro ženypáry i seniory. Projděte si naše tipy na wellness v ČR i na Slovensku.

Video se připravuje ...