Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Alenu Zs. obvinili z vraždy primátora! První atentát přežil, podruhé už štěstí neměl…

Autor: ČTK - 
24. ledna 2019
10:51

Jednu z obviněných z loňské vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka (†27) Alenu Zs. (44) ve čtvrtek policie na Slovensku obvinila spolu s dalšími třemi osobami z podílu na jiné úkladné vraždě. Vyplývá to z informací, které policie zveřejnila na sociální síti.

Nejnovější obvinění Aleny Zs. podle médií souvisí s vraždou někdejšího primátora jihoslovenského města Hurbanovo Lászlóa Basternáka (†54). Ten byl zastřelen v létě roku 2010 poté, co několik měsíců předtím přežil jiný pokus o atentát. Policie dříve v případu zadržela střelce, kterému soud za vraždu Basternáka uložil dlouholetý trest vězení.

Policie obvinila Alenu Zs. a další osoby v případu vraždy Basternáka po středeční razii, při které kriminalisté zadrželi dohromady sedm osob. Mezi obviněnými je podle médií Basternákův hlavní politický rival, se kterým Alena Zs. v minulosti spolupracovala. Detaily o podílu obviněných na vraždě Basternáka policie neupřesnila.

Alena Zs., která je podle obvinění druhotnou objednavatelkou Kuciakovy vraždy, se naposledy dostala do pozornosti médií i kvůli svým kontaktům na známé osoby. Kvůli komunikaci s Alenou Zs. přišel o funkci náměstek slovenského generálního prokurátora.

Alena Zs. je v médiích označována za osobu blízkou podnikateli Marianu Kočnerovi, který je podle nepotvrzených informací tisku podezřelý z objednávky Kuciakovy vraždy. Investigativní novinář Kuciak psal mimo jiné právě o aktivitách kontroverzního podnikatele Kočnera. Kočner je od loňského června ve vazbě kvůli obvinění v případu falšování směnek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání