Slavík plánoval vystoupit v pražské O2 areně 14. června, přesně měsíc před kulatinami. A mezi kolegy, kteří mu měli zazpívat, byl samozřejmě i hitmaker, který se shodou okolností narodil také 14. července jako on, takže často slavili společně.

„Když jsem byl osloven, abych na Karlových narozeninách vystoupil, vůbec jsem neváhal. Okamžitě jsem zrušil jeden z mých open-air koncertů,“ řekl Blesku David.

Když minulý týden dostal od Ivany Gottové (43) esemesku, že se vše kvůli zpěvákově podlomené imunitě ruší, dost ho to zamrzelo. Přišel v tu chvíli o koncerty dva. „Na druhou stranu jsem byl ale rád, že už Karel pochopil, že se má šetřit a že zdraví je na prvním místě. A to je přece i pro nás to nejdůležitější, aby nám ještě dlouho zpíval,“ prohlásil David s tím, že taková hala je obrovský psychický a fyzický zápřah, který zamává i s mladším a zdravějším zpěvákem, než je Gott.

„Člověk se na tom pódiu ze sebe vydá do poslední mrtě, že nemůže vůbec dál,“ zdůraznil Michal s tím, že i přípravy takové monstrakce jsou obrovsky vyčerpávající. „Třeba já už teď mám plno práce s dvěma koncerty, které plánuju jako oslavu svých šedesátin v O2 areně v červnu 2020,“ připomněl hitmaker.

Rozhodnutí zrušit takovou halu dopředu je podle něj rozhodně daleko těžší než jít do rizika, že na poslední chvíli zklame 18 tisíc lidí. „To Karel ale nechtěl ani v nejmenším připustit. A v tom ho plně chápu. Publikum, to je jeho největší láska,“ dodal David, který se Slavíkem naposledy vystupoval na Gottově koncertě v O2 areně loni v červnu.

VIDEO: Také Michal David už poznal, jak dokáže nemoc potrápit:  Úpěl bolestí a nemohl hýbat hlavou! Co se stalo?

Video
Video se připravuje ...

Michal David úpí bolestí a sotva hýbe hlavou: Lékaři rozhodli o páteři! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
58 fotografií