Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sexy sestřičce usekl ruku lodní šroub: Sama zachráncům radila, co mají dělat

Autor: shp, shp - 
22. ledna 2019
20:00

V okamžiku, ve kterém ostatní panikařili, zachovala chladnou hlavu. Zdravotní sestra z jednotky intenzivní péče Kristina Dejesusová (32) z New Jersey plavala v jezeře Travis poblíž Austinu, když ji zasáhl lodní šroub jednoho z plavidel a usekl jí ruku. Sexy žena se ukázala jako opravdová profesionálka a to ji nejspíš zachránilo.

Zranění Američanky Kristiny Dejesusové bylo velmi těžké. „Tehdy jsem byla na dovolené s přáteli. Byla jsem účastníkem nehody lodi, když moje ruka přišla do kontaktu s lodním šroubem,“ vzpomínala Kristina pro Daily Mail.

Moje ruka byla okamžitě amputována, ale nic jsem necítila. Začala jsem kopat a křičet, když jsem si uvědomila, že moji přátelé panikaří. Proud nás unášel směrem od lodi, na které jsme pluli. Naštěstí byla poblíž další loď, která se k nám vydala s vodním skútrem,“ pokračuje. 

„Vytáhli mě na loď, kde se naštěstí nacházeli dva muži, kteří sloužili v armádě. Jsem zdravotní sestra z jednotky intenzivní péče, takže jsem věděla, že musím ležet rovně na zemi, mít zdvižené nohy a na ránu se musí tlačit. Teprve v tom okamžiku jsem si uvědomila, že nemám ruku,“ vypráví Kristina.

Vzali ji do doku, kde už na ni čekala sanitka. Ta ji odvezla na místní hřiště, kde byl záchranný vrtulník. „Snažila jsem se co nejvíc zachovat klid, protože jsem věděla, že bych si jinak komplikovala situaci. Poslali mě na operaci, a když jsem se probrala, byla jsem intubovaná, pod sedativy a na podpoře života,“ dodává sestřička.

I když přišla o končetinu, nevzdala se. Velkou oporou jí byl její manžel, který zůstával neustále po jejím boku. Nakonec se jí podařilo vrátit se naplno do normálního života. Dokonce je zpět v práci. To, že je zdravotní sestřičkou, jí prý naopak pomohlo smířit se s nepřízní osudu.

 

 

Zobrazit celou diskusi