„Jaké je být maminkou dvou kluků? Krásné. A těžké. Vyvažujete, aby oba měli všechno, co chtějí a potřebují. Když se narodil Táda, veškerá naše pozornost byla jen pro něj. To Matouš nemá. Někdy je mi to líto,“ svěřila se emotivně sympatická zpěvačka Monika Absolonová jak na Instagramu, tak na Facebooku, a ke svému povzdechu připojila fotku spokojeně spinkajícího Matouše v rozkošných modrých dupačkách. „Ale věřím a doufám, snažím se, aby mu bylo krásně na světě, a přeju si, aby byl vždycky šťastný… Táda šťastně vypadá, tak ať jsou oba.“

Ostatní matky ji ale utěšují, že je něco takového naprosto normální a pocit „Sophiiny volby“ rozhodně není na místě. „Druhý jsou prostě na ledasčem biti,“ myslí si rovněž dvojnásobná matka, moderátorka Laďka Něrgešová (42). Ta svému ex-manželovi, novináři Jaroslavu Pleslovi (45), porodila syna Adama (9) a dceru Medu (2).

„Zrovna včera jsem Adamovi říkala, co všechno on měl, když byl malý jako Meda, a ta holčička to mít nemůže. Tolik pozornosti a učení se věcí. Tohle Meda nemá. Ale zase má sourozence a jiné výhody. Každý má něco. Není potřeba dávat každému na chlup stejné věci. Stačí je milovat a vědět, že dáváš oběma, co můžeš. Šťastná maminka - šťastné děti. A mají se navzájem. Teď to ještě není tak silné, ale počkej za dva, tři roky,“ prorokovala Absolonové. Její synky totiž ani nerozděluje tak velký věkový rozdíl jako děti Něrgešové. Sedm let činí, a tím spíše mezi chlapcem a dívkou, hodně velkou propast.

Důležitost silného sourozeneckého pouta zmiňuje rovněž herečka Eva Holubová (59), která má dvojčata Karolínu a Adama (24). „Ono je něco za něco. Péče věnovaná jen jednomu dítěti se může při lásce, jakou cítíš ke svým synům ty, stát nadměrnou a tím i chvílemi nesnesitelnou.“

„A navíc, smutný život jedináčka! Tomu věř, moje vlastní zkušenost. Já nevím, jaké to je mít jedno miminko, ale vím, jaké to je nemít ani jednoho sourozence!“ prohlašuje Holubová skálopevně. Na svém Instagramu ostatně často zmiňuje, jak moc jí v dětství chyběl v rodině „parťák“. V době, kdy chodila na základní školu, si proto chodila hrát se špunty z okolních rodin, a dokonce je neváhala ani vozit v kočárku a nakonec se po gymnáziu rozhodla pracovat jako učitelka v mateřské škole.

 

Fotogalerie
46 fotografií

VIDEO: Absolonová o synovi Tadeášovi: Budu strašná matka!

Video
Video se připravuje ...

Absolonová o synovi Tadeášovi: Budu strašná matka! David Turek, Aleš Brunclík