Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Belgický ovčák nevážil ani 10 kilo. Majitelce ho odebrala policie

Belgický ovčák vážil jen 9,5 kilo. Majitelce ho odebrala policie.
Belgický ovčák vážil jen 9,5 kilo. Majitelce ho odebrala policie.  (Autor: Facebook)
Autor: DH - 
27. ledna 2019
21:40

Nejen Moravskoslezským krajem rezonuje informace o extrémně podvyživené fence belgického ovčáka, která musela být odebrána majitelce z Krnova.

Akce proběhla ve spolupráci státní a městské policie v Krnově. Samotné odebrání ale inicioval Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat, který o události informoval prostřednictvím svého facebookového účtu. Tam také popsali zbídačelý stav fenky.

„Zatím jsme jí dali pracovně jméno Cecilka. Cecilka by měla vážit cca 23-25kg. Váží celých 9,5kg. Je to pouze kostřička potažená srstí. Má vystouplé všechny obratle a kosti, včetně lebečních kostí. Majitelem je duševně nemocný člověk,“ stojí v příspěvku, který spolek zveřejnil. Na podvyživeného psa upozornil místní veterinář. Příslušné úřady pak začaly jednat.

„Celé to netrvalo ani týden, což je moc dobře, protože moc dlouho by Cecilka už nevydržela. Není schopná stát v kuse ani pět minut, neudrží se na nohou, je velmi slabá,“ doplnila několik dalších informací předsedkyně moravskoslezského spolku Barbora Tocauerová.

Podle posledních vyšetření má fenka šelest na srdíčku, špatně zatím přijímá jakoukoli formu potravy, a proto bude péče o ni velice nákladná. I kvůli tomu spolek zřídil transparentní účet, kam na péči o ni mohou lidé přispívat. Veškeré informace k němu najdete na jejich Facebookovém účtu. 

V útulku věří, že se s jejich pomocí a také s pomocí veřejnosti bude Cecilka opět cítit dobře.Cecilka má na to, aby v budoucnu byla zase zdravým psem,“ uzavřela předsedkyně spolku.

hejpockej ( 28. ledna 2019 08:36 )

dusevne nemocna chamrad, vcetne ty zrudy co vrazdila v Andelu, a na ktery nase spolecnost plytva tolik energie a penez… Hitler mel s nima dobry plan...

Eyma ( 28. ledna 2019 00:23 )

udělala bych majitelce to samé, já sama nám tři psi a z toho je holčička kříženec Belgičana

verka1 ( 27. ledna 2019 22:13 )

Majitelku zavřít do hladomorny, bestie. Pejskovi ať se daří

Zobrazit celou diskusi