Autor legendárních hitů jako Nedělní ráno, Sladké mámení, Bludička Julie, Veď mě dál, cesto má se zranil při pobytu na chalupě v jižních Čechách.

Okamžitě na sál


„Upadl na sněhu. Odvezli ho do nemocnice v Českých Budějovicích, kde ho museli okamžitě operovat,“ popsala dramatickou situaci Eva Poštulková. Po zákroku slavný textař putoval ještě do Prahy do Nemocnice Na Homolce na neurologii.



Strach z nejhoršího


Další vývoj situace je zatím ve hvězdách. Manželka má o Vladimíra, s nímž prožila desítky let, pochopitelně strach. Prognózy totiž příliš optimismu nepřinášejí. „Právě jsem se od Vládi vrátila. Nejhorší je, že nikdo neví, co bude dál...“ povzdechla si Eva. „Ani lékaři mi nedokážou říct, zda bude zase v pořádku a jak dlouho to může trvat. Pořád mě upozorňují, že mu přece jen je už pětasedmdesát,“ dodala Poštulkova manželka smutně.

Muž mnoha zájmů psal pro Zagorovou i Rottrovou
Vladimír Poštulka je autorem textů k mnoha populárním písničkám. Psal např. pro Hanu Zagorovou (72), Věru Špinarovou (†65), Marii Rottrovou (77), Pavla Bobka (†76), Helenu Vondráčkovou (71) či Martu Kubišovou (76). Napsal také několik knih (Nemluvme o tom, Blues pro Stalina) a proslul i jako gurmet kritik neboli hodnotitel jídla.

 

Fotogalerie
16 fotografií