Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Požár v oblíbeném horském letovisku: Dva mrtví v ubytovacím zařízení

Autor: ČTK - 
20. ledna 2019
11:11

Nejméně dva mrtvé si vyžádal velký požár, který v neděli časně ráno vypukl v ubytovně pro sezonní pracovníky ve známém lyžařském středisku Courchevel ve francouzských Alpách.

Dvě těla, jejichž totožnost nemohla být zatím určena, našli hasiči pod troskami budovy, kde požár vypukl okolo půl páté ráno. V plamenech další čtyři lidé utrpěli vážná a 18 lehčí zranění. Oznámila to agentura AFP s odvoláním na policii. „Lidé skákali z balkonů,“ citoval očitého svědka server Huffington Post. 

„V tuto chvíli nemáme informaci, že by mezi mrtvými nebo zraněnými byli nějací Češi,“ řekl ČTK mluvčí ministerstva zahraničí Michal Bucháček.

Tři ze čtyř vážněji zraněných přepravily vrtulníky do nemocnice. V budově, z níž bylo evakuováno asi 60 lidí, byli ubytováni i cizinci. S plameny v nejvyšším patře bojovalo na 70 hasičů, oheň se jim však podařilo dostat pod kontrolu až okolo půl deváté.

Příčiny požáru nejsou zatím jasné. 

Ministr vnitra Christophe Castaner na twitteru vyjádřil soustrast pozůstalým a ocenil hasiče a četníky, kterým bylo svěřeno vyšetřování.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání