Městská část v roce 2014 nakoupila na 53 faktur nábytek za 4 214 160 korun u společnosti Spazio Designer Italiano, v roce 2015 nakoupila na 44 faktur za 3 158 356 korun. Podle rozhodnutí úřadu se tak radnice dopustila přestupku podle zákona o veřejných zakázkách, protože rozdělila veřejnou zakázku, která svým celkovým objemem převyšovala finanční limit pro podlimitní veřejnou zakázku. Za rok 2014 tak dostala pokutu 105 000 korun a za rok následující pokutu 75 000 korun.

Radnice každý rok postupovala stejně. Na začátku roku si vždy nechala od tří dodavatelů dodat ceny souborů kancelářského nábytku, přičemž nejnižší cenu za tento soubor nabídla firma Spazio Designer Italiano. Od ní pak radnice objednávala jednotlivé kusy během celého roku.

Úřad upozornil na to, že zadavatel je povinen sečíst předpokládané hodnoty obdobných, spolu souvisejících dodávek, které hodlá pořídit v účetním období. Výběrové řízení podle zákona na takovou zakázku nemusí vyhlašovat v případě, že tato suma nepřesáhne jeden milion korun. Pokuta je splatná do dvou měsíců od nabytí právní moci, tedy do konce února.