Pražští policisté si během každodenní hlídky všimli v Opletalově ulici zaparkovaného stříbrného audi. „Kolemjdoucí hlídka si všimla dlouhé střelné zbraně,“ uvedla pro Blesk.cz mluvčí Policie ČR Andrea Zoulová a později upřesnila, že se jednalo o samopal AK47. Původní obavy se však ukázaly liché. Alespoň zčásti.

„Policisté vyčkali příchodu posádky auta. Po jeho otevření seznali, že se jednalo o znefunkčněnou zbraň,“ upřesnila Zoulová. Kontrola ale i tak byla úspěšná. „Kromě samopalu AK47 nalezli policisté v autě i dvě plynové pistole a digitální kuchyňskou váhu s bílou krystalickou látkou. Stejnou látku v plastovém sáčku policisté nalezli i u jednoho z kontrolovaných,“ uvedla mluvčí. Drogy v autě hledal speciálně vycvičený pes. Orientační test následně určil, že jde s největší pravděpodobností o pervitin. Dohromady ho bylo zhruba 20 gramů.

Majitele vozu tak policie nakonec beztak zadržela. „Jednadvacetiletý muž, který v době policejní kontroly u sebe sáček s drogou přechovával, si v průběhu následujících hodin vyslechl obvinění z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ dodala Zoulová.

Fotogalerie
15 fotografií