Britští odborníci nyní ve svém výzkumu prokázali, že intimní prožitky zvyšují spokojenost starších lidí s jejich životem. Ženám stačí polibky či mazlení, pro muže je důležitý sex. Studie britských výzkumníků z Anglia Ruskin University v Cambridge ukázala, že senioři, kteří i ve vyšším věku pokračují v intimnostech se svým partnerem, jsou ve svém životě šťastnější.

Více sexu, více štěstí…

Průzkumu se účastnilo téměř 7 tisíc lidí v průměrném věku 65 let. Zatímco ženám dle studie stačila ke spokojenému životu vyšší četnost polibků, hlazení a mazlení, u mužů hrál hlavní roli sex – spokojenější byli ti, kteří si jej v posledním roce dopřávali alespoň dvakrát měsíčně. „Častý pohlavní styk i ve vyšším věku přispívá k fyzické a psychické pohodě a rovněž snižuje riziko vzniku některých druhů nádorů i smrtelných srdečních příhod. Při milování tělo vyplavuje endorfiny, takže se lidé cítí celkově šťastnější, a také se udržuje pocit emocionální blízkosti k partnerovi,“ podotýká majitel sexshopu Adam Durčák.

V nedávném průzkumu odborníků z University of Michigan se 76 % oslovených lidí ve věku mezi 65 a 80 lety vyjádřilo, že milostný život nedílně patří do partnerského vztahu v každém věku, 54 % procent lidí poté vypovědělo, že sex přispívá k jejich spokojenosti se životem.

Ve hře i erotické pomůcky

Aby partnerům s přibývajícími léty sex nezevšedněl a mohli si tak užívat jeho benefity, je podle odborníků důležité experimentovat a milostný život si oživit například zkoušením netradičních poloh a erotických pomůcek. Těm se přitom dnešní senioři rozhodně nevyhýbají. „Lidé nad 60 let tvoří skoro třetinu nakupujících v našich kamenných prodejnách, zhruba 5 % zákazníků nad 65 let si poté pořizuje sexuální pomůcky po internetu,“ říká Adam Durčák. Muži si nejčastěji kupují tabletky na erekci či podtlakové pumpy, u žen jsou pak nejoblíbenější vibrátory, díky nimž si i žena ve vyšším věku může zlepšit svůj sexuální prožitek.

Zdroj: Růžový slon