Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidič nadýchal po nehodě 5,5 promile. Půjde do vězení. Jeho soused podal šokující výpověď

Autor: ital - 
17. ledna 2019
20:13

Řidič automobilu Jozef (51) způsobil v neděli dopravní nehodu v Zelenečské ulici v Trnavě. Se svým autem značky Škoda Octavia najel na středový ostrůvek a narazil do značky. Poté pokračoval v jízdě v protisměru přes kruhový objezd a čelně naboural do protijedoucího vozidla VW Passat. Způsobil škodu za 130 000 Kč a nadýchal 5,5 promile alkoholu. Soud jej poslal na 4 měsíce do vězení.

V neděli došlo na Slovensku v Trnavě k dopravní nehodě, jíž zavinil jednapadesátiletý Jozef, jenž pochází z vesnice v okrese Levoča. Poté, co najel na středový ostrůvek a srazil dopravní značku, projel kruhovým objezdem v protisměru a čelně narazil do druhého automobilu. Přivolaní policisté mu po dechové zkoušce naměřili 5,5 promile alkoholu. Škoda, jíž způsobil, se vyšplhala na částku okolo 130 000 Kč.

Trnavský okresní soud jej ve středu uznal vinným z ohrožení pod vlivem návykových látek. Za jeho čin mu uložil nepodmínečný trest odnětí svobody po dobu 4 měsíců. K tomu mu udělil zákaz řízení všech motorových vozidel na 5 let. Mluvčí Krajského soudu v Trnavě Jana Kondárková pověděla, že má odsouzený nastoupit trest do 15 dnů od převzetí výzvy. Rozsudek je pravomocný.

Na otázku od zpravodaje Nového Času, zda svého činu lituje, pouze lehce přikývl. Když se jej ptali, jaký trest by měl podle něj dostat, opilý řidič už neodpověděl. Stejně tak neřekl, jaké množství a druhy alkoholu toho dne vypil. Před dalšími otázkami potom raději odešel se soudním rozhodnutím v ruce.

O případu se již také roznesla zpráva po vesnici, kde Jozef žije. Jeden z jeho sousedů se vyjádřil k jeho pijáctví: „Co se divíte, však je to normální, tolik u nás snese každý. Akorát si pak neměl sednout za volant. Ale co? Když bude sekat dobrotu, tak ho za dva měsíce pustí a řekne, že byl pryč za prací.“

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání