Pražské metro, které denně přepraví zhruba 1,5 milionu lidí, je protkané reklamními letáky a bannery nejrůznějších společností. Jeden z nich, který se v lednu objevil ve třech vlakových soupravách, ale přitáhnul více pozornosti než ostatní. „Hledám mladou hodnou slečnu, která touží založit rodinu. Jsem inteligentní, úspěšný mladý muž, který hledá lásku svého života. Dokážu tě materiálně zabezpečit, budu tě milovat a budu ti věrný. Navíc je se mnou legrace. :) Měla bys být mladší 28 let. Napiš, ať naše společné štěstí dlouho nečeká. :) spolu2019@seznam.cz,“ stojí na něm. 
O žádné reklamní sdělení ani recesi, jak by se na první pohled mohlo zdát, se ale nejedná. Muž, který si plochu v metru pronajal, zkrátka zvolil svérázný způsob, jak najít tu pravou. „Vzpomněl jsem si, že před lety nějaký muž inzeroval otevřený dopis pro ženu, kterou spatřil v metru. Ta žena ho velmi okouzlila, ale z nějakého důvodu ji tehdy neoslovil, tak se o to pokusil alespoň dodatečně pomocí otevřeného dopisu. Bylo to tehdy myslím i v televizi, a vyvolalo to veřejný ohlas. Tak jsem si řekl, že bych mohl udělat něco podobného formou inzerátu,“ řekl Blesk.cz single Pražan, jenž si přál zůstat v anonymitě. Kolik za reklamní plochu zaplatil, prozradit nechtěl, podle stránek firmy AiPT, která se o inzerci v pražské MHD stará, stojí pronájem jednoho rámečku o rozměrech 106 x 19 cm v metru 950 korun na měsíc.
Pražan hledá lásku svého života skrze inzerát v metru. Doufá, že konečně potká tu pravou.
Autor: Blesk.cz
Zdá se, že vynaložených peněz litovat nemusí, zřejmě totiž bude z čeho vybírat. E-mailová schránka hlásí jeden příchozí vzkaz za druhým. „Převažují vážné odpovědi. Píší mi i ženy čistě ze zvědavosti, jestli to je nějaká kampaň nebo sociální průzkum. Dostal jsem odpovědi i od mužů, ve kterých píší, že jsou v podobné situaci a napsali by ten inzerát velmi podobně,“ prozradil. Za sebou má už několik pokusů o seznámení, speed dating ani Tinder mu ale štěstí v lásce nepřinesly. 

Vím, že existuje. Jen musím najít způsob, jak ji najít. V minulosti jsem měl spíše štěstí s hledáním partnerky v běžném životě. Nicméně zkusit se má všechno,“ prozradil. Zatím si podle zpráv vybírá, se kterými ženami se vydá na osobní schůzku. Takže dámy, máte stále čas ho poznat – podle jeho slov inteligentního, zaopatřeného, mladého a nápaditého Pražana toužícího po rodině. Zdá se, že ještě nevymřeli.