Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Benny skončil podruhé v útulku. Pes optimista psychicky neunesl stěhování do bytu

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
16. ledna 2019
10:11

Už tři čtvrtě roku vyhlíží nový domov v tachovském Útulku U Šmudliny krásný 6letý kříženec Benny. Smůla se mu lepí na paty. V útulku je totiž tento veselý a bezproblémový pes už podruhé během svého života.

Benny byl jako dvouletý adoptovaný z plzeňského útulku, jeho nová rodina se o něj vzorně starala, žil v domku se zahradou, kde mu nic nechybělo. Jenže jeho panička vážně onemocněla a rodina se proto rozhodla přestěhovat do bytu do rodné Ostravy. Benny zvyklý na zahrádku to tam ale nezvládal psychicky, proto ho předali do útulku.

Benny čeká v útulku na nový domov už tři čtvrtě roku Benny čeká v útulku na nový domov už tři čtvrtě roku | Jana Ulrichová

Z Ostravy do Tachova

„Pán si ověřoval, jak to v útulcích chodí, a i když už bydlel na druhém konci republiky, přivezl nakonec Bennyho k nám, protože náš útulek se mu zalíbil,“ řekla provozovatelka útulku Gabriela Jägrová, která teď společně s kolegy hledá pro Bennyho nový domov. Benny by potřeboval rodinný dům se zahradou a hlavně majitele, kteří mají čas na aktivního psa a umí se starat o dlouhosrsté plemeno. Benny se totiž musí udržovat pravidelným koupáním a česáním. „Je to úžasný, aktivní pes, veselý, s neuvěřitelnou energií a stále dobrou náladou,“ řekla vedoucí.

V zimě zamrzají i adopce 

Proč se Benny zatím nikomu nezalíbil, není jasné. Problémy s adopcemi ale mají v útulku v tomto období obecně. „V zimě je to problém, kdo nenajde nový domov do října, už se do konce roku neumístí. Lidi řeší Vánoce, dárečky a adopce stojí. Teď po svátcích se to už ale zas pomalu začíná rozjíždět, od začátku roku jsme umístili tři pejsky a doufáme, že nový domov najdou i všichni ostatní včetně Bennyho,“ dodala.

Benny nechápe, proč se v útulku ocitl už podruhé Benny nechápe, proč se v útulku ocitl už podruhé | Jana Ulrichová

Fungují už 13 let

Psí útulek U Šmudliny v Tachově, který slouží pro opuštěné a týrané psy, funguje 13 let. Je to městský útulek, který má jeho provozovatelka Gabriela Jägrová v pronájmu. Na vše si vydělávají sami. Mají 11 venkovních a dva vnitřní kotce pro 15 až 17 psů, a díky přátelům, kteří s nimi spolupracují, mají i pro pejsky z bytů zajištěné dočasné péče.

 

bibijana ( 16. ledna 2019 10:55 )

Klece,klece, klece. Útulky pro psy - vězení pro psy. Stěhování do bytu pes psychicky nezvládnul, ale klec už ano.Lidi mají velká očekávání. Myslí si, že pes je jako plyšová hračka, ale je to naopak. Pes je obrovská starost a finanční zátěž.Pes se stane přítěží. Někdo to řeší zavřením psa do klece,nebo v lepším případě jeho vyhozením na silnici.

Zobrazit celou diskusi