Pěkně bláhový byl 31letý řidič, který se v tmavém citroënu proháněl 10. ledna nad ránem ulicemi pražských Vršovic. Vozidlo téhož typu i barvy bylo totiž den předtím v Praze 8 ukradeno. To, jež řídil muž, mělo sice jiné registrační značky, přesto profesionálnímu „čuchu“ policistů neušlo, a rozhodli se ho zkontrolovat. Při zastavování řidič poškodil zaparkované vozidlo. „Tabulky registračních značek, které byly na vozidlo právoplatně přiděleny, nalezli hned za sedačkou řidiče,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Hříšník se hned začal vymlouvat - vůz si prý půjčil od známého, značky sundal a dal tam jiné. Proč, to však vysvětlit nedokázal. „Provedenou lustrací v policejních evidencích byl potvrzen fakt, že vozidlo prochází jako odcizené, ale také skutečnost, že muž má vysloven zákaz řízení motorových vozidel do konce dubna tohoto roku,“ dodal Rybanský.

A jako by toho neměl „na triku“ málo, záhy se ukázalo, že je zfetovaný. „Provedená dechová zkouška byla negativní, test na drogy však vyšel pozitivně na přítomnost amfetaminu/metamfetaminu a také pervitinu,“ uvedl mluvčí. Policisté ho na místě zadrželi. Případ je prošetřován z podezření z trestných činů maření úředního rozhodnutí, neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Video
Video se připravuje ...

Policisté dopadli muže pod vlivem v kradeném autě. Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie