Bouchání a úpěnlivé volání o pomoc v tichu nočního Bohumína upoutalo náhodného chodce. Šel za zvukem a v prázdném kontejneru na elektroodpad objevil uvězněného člověka. Šlo teprve o třináctiletého chlapce!

„Zhruba půl hodiny před půlnocí na úterý zavolal na dispečink náhodný chodec a ohlásil událost. Do bohumínské části Vrbice ihned vyrazili profesionální hasiči,“ potvrdil událost jejich mluvčí Petr Kůdela.

Zoufalé prosby o pomoc naštěstí signalizovaly alespoň to, že je kluk v pořádku. „Hasičům zabralo odsekání 20 festovních nýtů z konstrukce červeného kontejneru necelých 20 minut a pak už byl prokřehlý a podchlazený chlapec venku,“ dodal Kůdela.

Uprchlíka si převzala záchranka, zabalila ho do termofolie a převezla do nemocnice. Kluk měl velké štěstí, že se městem před půlnocí toulal chodec. Nejednou už podobný případ skončil smrtí, v lednovém počasí mohlo dítě navíc i umrznout.

VIDEO: Dva cizinci se domluvili, že vykradou kontejner s oblečením. Odešli z prázdnou, a to rovnou na policii.

Video
Video se připravuje ...

Dva cizinci se domluvili, že vykradou kontejner s oblečením. Odešli z prázdnou, a to rovnou na policii. Městská policie hlavního města Prahy