Kamenný dům v podhradí byl jednou z prvních místních staveb. Vysoká zeď zaručuje naprosté soukromí a 230 metrů užitné plochy zase velké pohodlí i pro početnější rodinu. Zájemce o dům se zatím ale nenašel. „Petr zemřel v listopadu 2014, bude to letos už pět let,“ vzpomíná jeden ze starousedlíků, který chodí okolo domu téměř denně a má přehled.

Bylo tady ale zájemců, že bys je na prstech jedné ruky spočítal,“ krčí výmluvně rameny. Něco je špatně. Vadí snad to, že Hapka tady naposledy vydechl? Nebo případným zájemcům připadá Okoř moc daleko od Prahy? Cyklisté, kteří sem z metropole jezdí na otočku na pivko, by je určitě přesvědčili o opaku. Jako nejpravděpodobnější se jeví příliš vysoká cena a to, že starý dům kvůli rekonstrukci spolkne další miliony. Jenže odhad je odhad. Navíc se o peníze z prodeje bude dělit sedm potomků.

Sám Petr by dneska svou rezidenci ani nepoznal. Děti vyklidily a částečně rozprodaly jeho rozsáhlé sbírky i veteš, kterou skladoval. Zmizely taky desítky koček, na něž skladatel nedal dopustit. Zůstal jen genius loci. Hapka tu složil stovky svých nádherných melodií...

Nemá na něj ani dcera

Skladatelova dcera, zpěvačka Petra Hapková (36), by si otcův dům z fleku koupila. „Bohužel na něj nemám peníze,“ posteskla si maminka dvouapůlměsíční dcery Ley. Žije s manželem, muzikantem Dušanem Moravcem, pod Vyšehradem a má nový recitál Vzpomínky bez lítosti složený z tatínkových hitů.

Po druhém se jen zaprášilo

Petr Hapka vlastnil na Okoři ještě jeden, menší dům. Bydlela v něm jeho přítelkyně, módní návrhářka Olga Michálková (58), a jejich syn Kašpar (18). Tento dům našel kupce jen pár měsíců po zveřejnění nabídky. Vynesl dědicům 7 milionů korun.

VIDEO: Dcera Petra Hapky (†70): S tátou to šlo z kopce, ale souzněli jsme! A proč nemluví se sourozenci?

Video
Video se připravuje ...

Dcera Petra Hapky (†70): S tátou to šlo z kopce, ale souzněli jsme! A proč nemluví se sourozenci? Zuzana Bubílková, Jan Jedlička

Fotogalerie
28 fotografií