Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Slepou dívku vyhodili z autobusu: Nemůžeš mít černého psa!

Nevidomá dívka zažila šok. „Vodicí pes nemůže být černý, vypadněte z autobusu!“
Nevidomá dívka zažila šok. „Vodicí pes nemůže být černý, vypadněte z autobusu!“  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: DH - 
15. ledna 2019
16:53

Nepříjemné překvapení zažila v autobusu městské hromadné dopravy nevidomá mladá Britka (22), kterou jedna z pasažérek křikem nařkla z toho, že její pes nemá v autobusu co dělat. Nepovažovala ho za vodicího psa, protože prý neměl správnou barvu. Podle zmíněné ženy je totiž správný vodicí pes „žlutý“ a černí vodicí psi neexistují.

Dvaadvacetiletá Megan Taylor z městečka Saint Helens u Liverpoolu po úrazu trpí přechodnou ztrátou zraku a v životě už prošla ledasčím. Když ale nastoupila se svým věrným psím kamarádem Rowlim do autobusu městské hromadné dopravy, reakce jedné spolucestující jí doslova vyrazila dech.

„Proč je ten zas****j pes v autobuse,“ ozvalo se od neznámé ženy. Megan se snažila bránit a slušně své vulgární spolucestující vysvětlit, že vodicí pes jí pomáhá v orientaci a že ho nutně potřebuje. Nepochopitelně agresivní žena ale pokračovala dál.

„Vodicí psi jsou přece žlutí labradoři a tvůj pes je černej,“ obula se žena do slepé Megan. „Snažila jsem se jí vysvětlit, že vodicí psi mohou mít jakoukoli barvu a nemusejí to být zrovna labradoři, což mimochodem Rowley je. Řekla mi, že lžu,“ doplnila dívka.

Dívka si nakonec agresorky přestala všímat. „Rozhodla jsem se, že zůstanu nad věcí a nebudu s takovou osobou ztrácet čas. Ale ona i přesto pořád mlela nesmysly,“ vylíčila Megan.

Megan trpí přechodnými ztrátami zraku, které jí přivodilo vážné zranění hlavy v jejích patnácti letech. Navíc postupně přichází o zrak úplně. Nyní je ve fázi, kdy se velice špatně orientuje. Mimo to navíc i částečně ohluchla. Událost, která se jí podle jejích slov stala 7. ledna, ale není žádnou ojedinělou záležitostí, s podobnými reakcemi se dívka prý setkává často.

„Nemyslím si, že jsem někdy vůbec zažila cestu hromadnou dopravou bez stresu. Jsem vždy nervózní, když mám někam jet,“ smutně podotkla dívka, která kvůli své špatné rovnováze jednoduše nemůže v autobusu či ve vlaku stát, když ale požádá někoho o to, aby si mohla sednout na prioritní místo pro zrakově postižené, často se setká s nevolí a posměchem. Prý nevypadá jako slepá.

„A i přes fakt, že člověku ukážu svoji kartičku s medikací a navíc mého vodicího pejska, stejně mi řeknou, že ne, a smějí se mi,“ smutnila dívka pro liverpoolský deník. 

Událost otřásla celou Velkou Británií, článek o Megan se raketově šíří po sociálních sítích. Většinu lidí chování ženy z autobusu pobouřilo a vyjadřují Megan podporu.

 

 

Roman Sztefek ( 16. ledna 2019 10:11 )

Proc autor clanku nenapsal, ze ta zenska, ktere tak vadil cerny pes, byla zasrana vyznavacka poustniho pedofila. No my vime. Bylo by to politicky nekorektni. Takhle vypada laska a tolerance ze strany muslimskych k**ev.

dragomira ( 16. ledna 2019 05:46 )

Bych vyrazil tu remcajici babu!

HledacPravdy ( 15. ledna 2019 21:57 )

To je smutné, takhle se chovat k nevidomé. A jak ta paní, co na ní řvala vypadala?

krtek. ( 15. ledna 2019 19:50 )

bych babu poslal do haje s tím, ze nevidim a at nelže... že kdyz jsem ho kupoval tvrdili mi ze je fialovej.

al.bunda ( 15. ledna 2019 18:08 )

Kdyby ten pes byl alespoň homosexuál třeby by se to nestalo

Zobrazit celou diskusi