Princ Charles a jeho maželka Camilla teď dokázali, že členové královské rodiny nejsou žádní zpátečníci. Při hledání nového osobního asistenta se rozhodli využít síly internetu a sociálních sítí. Na LinkedIn, jemuž se přezdívá pracovní Facebook, umístili inzerát s oznámením, že hledají nového zaměstance na plný úvazek, který jim pomůže organizovat jejich nabité životy. 

Úspěšný kandidát bude mít své pracovní místo v paláci svatého Jakuba, odkud bude řídit diáře slavného páru, pomáhat s organizacemi důležitých návštěv, plánováním společenských akcí a zajišťovat jim i potřebné dokumenty k cestování.

Do své blízkosti si ale vdovec po princezně Dianě (†36) nepustí jen tak někoho. Ideální kandidát totiž musí splňovat několik kritérií. Budoucí zaměstnanec musí mít s podobnou pozicí už bohotou zkušenost. Musí být proaktivní, flexibilní a profesionální a měl by umět perfektně ovládat technologie. 

Klíčovým faktorem je ale něco trochu více neobvyklého. „Úspěšný kandidát musí být schopen zachovávat důvěrnost a umět se rozhodovat ve stresu," píše se v inzerátu. Královská rodina je již po několik staletí opředena tajemstvím a jistou nedosažitelností, což jim více než vyhovuje.

Takže není se čemu divit, že k zabránění uniknutí veškerých detailů z jejich soukromí, připraví ve smlouvě úspěšnému kandidátovi slib mlčenlivosti, který bude muset podepsat. 

Bývalý zaměstnanec královského paláce James Upsher sepsal několik tipů, které mohou uchazečům pomoci získat vysněné místo. „Obávám se, že nebudou sdílet vaše nadšení o možnosti splnění dětského snu. O tom si čtou ve stovkách dopisů. Chtějí skutečně někoho, kdo bude excelovat v administrativě," poradil žadatelům, aby se spíše vyhnuli rozebírání soukromí královské rodiny.

„Rozhodující bude také rychlost, protože na podobnou pozici se v minulosti přihlásilo přibližně pětset kandidátů za týden," dodal Upsher. 

VIDEO: Princ Charles slavil 70! Forejt o jeho skandálech a šanci na trůn!

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Princ Charles slaví 70! Forejt o jeho skandálech a šanci na trůn! Aleš Brunclík

Fotogalerie
65 fotografií