Celou kariéru je zvyklý spoléhat v hokejových mačích na bandu chlapů. Jenže teď bývalý kapitán českého nároďáku sází na trio ostřílených dam. A rozhodně to nejsou žádná ořezávátka!

Zatímco v Česku ho zastupuje dlouhovlasá blondýnka Lenka Radoňová (50), v Kanadě, kde chce Lucie pro sebe urvat astronomické „odstupné" 119 milionů korun a dále pak měsíční výživné (rovněž pro sebe) ve výši půl milionu korun, tasí zbraně rodačky z Montrealu Brigitte Garceau (54) a Natacha Calixte.

Zatímco jméno první specialistky na rodinné právo už prolétlo éterem během soudních tahanic loni v září, usměvavá černoška Natacha hraje hlavní roli nyní.Plekanec má novou advokátku, vysokou, krásnou černošku, podobnou Michelle Obama,“ zvěstoval zdroj z Kanady.

Výraz nová advokátka ale není úplně přesný. Natacha stejně jako Brigitte patří do stáje renomované advokátní kanceláře Robinson Sheppard Shapiro. A jako odbornice na mezinárodní právo zastupovala Plekance při úterním předběžném slyšení, kdy se řešil termín jednání ve věci tzv. návratové žaloby, která se uplatňuje na základě Haagské úmluvy. Návratové řízení inicioval Plekanec, který nesouhlasí s dlouhodobým pobytem synů na území mimo Českou republiku.

Perlička? S Tomášem ji toho pojí víc než jen rozvod s Vondráčkovou. Natacha je totiž stejně jako on vášnivou tenistkou. A má silné sociální cítění. „Na začátku kariéry jsem se často cítila hrozně provinile, když jsem klientům, mnohdy z rozvrácených rodin, předkládala šek za mou práci,“ přiznala v nedávném rozhovoru. „Ale časem jsem přišla na to, že se člověk nemusí cítit špatně za to, že kvalitně odvádí svou práci.“ Pokud ji dobře odvede i pro Plekance, ten se jí jistě rád a bohatě odvděčí...

Natacha Calixte

✔ Práva vystudovala před 14 lety na univerzitě v Quebecu.

✔ V advokátní kanceláři Robinson Sheppard Shapiro pracuje devět a půl roku, předtím se věnovala rodinnému právu tři roky v jiné společnosti.

✔ Kromě angličtiny mluví plynně francouzsky a ovládá také italštinu.

✔ Jako dcera přistěhovalců pomáhá v roli dobrovolnice imigrantům.

✔ Je členkou celé řady asociací sdružujících advokáty v Kanadě.

✔ Její motto: Nikdy nepodceňujte své protivníky.

Brigitte Garceau (54)

✔ V oboru pracuje už od roku 1992, tedy 27 let.

✔ Vystudovala obecné právo na univerzitě v Ottawě a občanské právo na univerzitě v Montrealu.

✔ V roce 2008 založila nadaci na pomoc proti dětské chudobě, bezdomovectví a hladu.

✔ Rovněž spolupracuje s dětskou nemocnicí v Montrealu.

✔ Jako matka dvou dětí se ve volném čase věnuje hlavně rodině.

✔ V životě i v práci se řídí heslem: „Když se chce, všechno jde".

Lenka Radoňová (50)

Plekanec si ji najal, když zjistil, že se s Vondráčkovou nedohodne po dobrém.

✔ Specialistka na občanské právo má v branži pověst úspěšné advokátky, která neprohrává. Zastupuje nebo zastupovala celou řadu celebrit, jako je herec Vetchý, televizní kuchař Babica, zpěváci Tofi se Zagorovou či herečka Bočanová.

Vondráčková věří Marii

Také Lucie věří ženě. V Česku ji sice zastupuje JUDr. Petr Machálek, v Kanadě ale za ni řeší právní záležitosti zkušená advokátka Maria Battaglia, která se v branži pohybuje 29 let a měla i svou talkshow v kanadském rádiu.

VIDEO: Dusno u soudu Vondráčkové s Plekancem! A kdo dostal miliony za smrt herce Třísky?

Video
Video se připravuje ...

Dusno u soudu Vondráčkové s Plekancem! A kdo dostal miliony za smrt herce Třísky? Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
57 fotografií